Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Lagerhägg 'Caucasica' Kruka 150-175 cm Extra kvalitet

Prunus laurocerasus 'Caucasica'
902,00 kr
Tillgänglig

Product Info

Skulle du vilja ha en insynsskyddande lagerhäggshäck? Denna lagerhägg 'Caucasica' i kruka är 1,5-1,75 meter hög och utgör således en bra början till en hög häck. En fördel med dessa krukväxter är att du inte behöver plantera om dem omedelbart.
Visa mer Visa mindre
  • Lämplig för små trädgårdar Lämplig för små trädgårdar
  • Lättklippt Lättklippt
  • Snabbväxande Snabbväxande
  • Vintergröna häckväxter Vintergröna häckväxter
Maximal bredd i cm
250 - 300
Maximal höjd i cm
400 - 500
Storlek (mäts vid leveranstillfället)
150-175 cm
Växtplats
Skugga, Halvskugga, Full sol
Vinterhärdighet
Bra
Typ av rötter
I kruka
Kvalitet
Extra kvalitet
Antal per löpmeter
2
Bladfärg
Grönt
Giftig
Ja
Tillväxt per år i cm
25 - 50
Växtsätt
Upprätt
Latinskt namn
Prunus laurocerasus 'Caucasica'
Produktegenskaper
Vintergröna häckväxter, Snabbväxande, Lämplig för små trädgårdar, Lättklippt
Minsta försäljningsenhet
10
  • 10+ 902,00 kr
  • 15+ 805,20 kr
  • 30+ 767,90 kr
  • 100+ 738,00 kr

Product Info

Lagerhäggen 'Caucasica' är en idealisk häckväxt för en insynsskyddande häck. Denna lagerhägg är vintergrön och snabbväxande. Om du omedelbart vill anlägga en hög integritetshäck har vi lösningen för dig. Dessa 1,5-1,75 meter höga plantor i kruka erbjuder dig möjligheten att inom nolltid få till stånd en hög häck. För övrigt växer Prunus laurocerasus 'Caucasica' omkring 40 till 50 centimeter per pr, så det tar inte länge förrän häcken nått ögonhöjd. En annan fördel med dessa krukväxter är att du inte behöver plantera om dem omedelbart efter att de anlänt. Om vädret är regnigt under själva leveransdagen kan du alltså skjuta upp planterandet till ett senare tillfälle.

Fördelar med lagerhäggen 'Caucasica'

Lagerhäggen 'Caucasica' är en häckväxt med många fördelar. Några av dessa delar den med andra lagerhäggssorter, såsom att den är välförgrenad, städsegrön och att den växer snabbt. Detta gör att lagerhäggen 'Caucasica', precis som andra lagerhäggssorter, är ett idealiskt val för anläggandet av insynsskyddande häckar. Lagerhäggen 'Caucasica' är dock en unik häckväxt vad beträffar dess blomning. Många andra lagerhäggssorter kännetecknas av små, gröngula blomklasar som knappt syns. Lagerhäggen 'Caucasica' pryds också av relativt små blomklasar, men skillnaden är att blommornas vita färg verkligen får häcken att sticka ut i trädgården. På så sätt blir din lagerhäggshäck en vacker syn i trädgården, medan blommorna samtidigt utgör en viktig näringskälla för insekter i din omgivning, eftersom de gillar att njuta av blommornas nektar.

En annan viktig fördel med lagerhäggen 'Caucasica' är att den, trots sin snabba tillväxt, är en relativt lättskött häckväxt. Den klarar sig till exempel med en eller två beskärningar årligen, vilket delvis beror på lagerhäggens växtsätt. Till skillnad från exempelvis barrträdshäckar lönar det sig att låta lagerhäggshäckar växa på ett mer informellt och naturligt sätt. Lagerhäggen 'Caucasica' kräver lite mindre utrymme för detta än till exempel lagerhäggen 'Rotundifolia', eftersom lagerhäggen 'Caucasica' kännetecknas av en mer upprättgående tillväxt och således förblir smalare i det långa loppet.

En lättodlad häckväxt vad beträffar jordtyp och planteringsläge

Förutom att lagerhäggen 'Caucasica' är en lättskött häckväxt, är den också mycket lättodlad när det gäller planteringsläge och planteringsjord. Så länge jorden är väldränerad trivs denna lagerhäggssort i nästan vilken jordtyp som helst. Undvik dock att plantera den i väldigt kalkrik jord, i sådana omständigheter är portugisisk lagerhägg ett bättre val. Om du vill att din lagerhäggshäck präglas av en så riklig blomning som möjligt lönar det sig att plantera den i ett soligt läge. Detta är dock inte nödvändigt, eftersom denna lagerhäggssort växer lika bra i soliga som i skuggiga lägen.

Visa mer Visa mindre
Vi hittade andra produkter du kanske gillar!