Jämför produkter
 1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.
Stäng

Lagerhägg 'Brenelia'

Prunus lusitanica 'Brenelia'
Från 42,50 kr

Product Info

Portugisisk lagerhägg 'Brenelia' (Prunus lusitanica 'Brenelia') är en vackert blommande portugisisk lagerhägg. Den pryds av glänsande löv som är en aning smalare är bladen på Prunus lusitanica 'Angustifolia'. Därtill är grenarna på 'Brenelia' snarare mörkröda än mörkrosa. Båda växterna är dock extremt iögonfallande städsegröna häckväxter som bidrar med ett elegant och lyxigt utseende i trädgården. Denna lagerhägg kan så småningom bli cirka 4 meter hög och lämpar sig således utmärkt för anläggandet av insynsskyddande häckar.

Fördelar:

 • Städsegrön
 • Tätt och kompakt växtsätt som säkerställer avskildhet i trädgården
 • Vinterhärdig ned till cirka -25° C
 • Lockar till sig fjärilar, bin och fåglar
 • En relativt lättskött lagerhäggshäck

Nackdelar:

 • Tål inte blöt jord
 • Kräver mycket uppmärksamhet under de första åren efter planterandet
Visa mer Visa mindre

Specifications

 • Blommande växt Blommande växt
 • Kompakt tillväxt Kompakt tillväxt
 • Lämplig som hög och låg häck Lämplig som hög och låg häck
 • Lockar till sig insekter Lockar till sig insekter
 • Populär bland fåglar Populär bland fåglar
 • Vintergröna häckväxter Vintergröna häckväxter
Maximal bredd i cm
100 - 150
Maximal höjd i cm
200 - 300
Växtplats
Skugga, Halvskugga, Full sol
Vinterhärdighet
Bra
Bladfärg
Grönt
Giftig
Ja
Tillväxt per år i cm
25 - 50
Växtsätt
Buskigt, Kompakt, Upprätt
Latinskt namn
Prunus lusitanica 'Brenelia'
Produktegenskaper
Vintergröna häckväxter, Kompakt tillväxt, Lämplig som hög och låg häck, Populär bland fåglar, Blommande växt, Lockar till sig insekter
P9 Tray

Lagerhägg 'Brenelia' P9

42,50 kr Från 31,40 kr

Lagerhägg 'Brenelia' P9

42,50 kr Från 31,40 kr
Tillgänglig
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal per löpmeter
6
Typ av rötter
P9 Tray
St per förpackning
18
Minsta försäljningsenhet
18
Visa detaljer
Tillgänglig
 • 18+ 42,50 kr
 • 90+ 36,70 kr
 • 270+ 32,70 kr
 • 450+ 31,40 kr
Lägg till i önskelista
Lägg till för att jämföra

Product Info

En luxuös och miljövänlig lagerhäggshäck

Många trädgårdsmästare anser att portugisisk lagerhägg är något av en lyxigare variant av vanlig lagerhägg (Prunus laurocerasus). Båda växterna tillhör samma växtsläkte och har således många egenskaper gemensamt. Båda dessa häckväxter har eleganta, glänsande blad och präglas av ett mer naturligt växtsätt än de flesta andra häckväxter som används för anläggandet av insynsskyddande häckar. Lagerhäggen 'Brenelia' kännetecknas dock av ett lite mer formellt växtsätt än lagerhäggar i allmänhet, vilket delvis beror på att den växer en aning långsammare än andra sorter. Den växer i själva verket ännu långsammare än vanlig portugisisk lagerhägg och är således relativt lättskött när den väl är fullvuxen.

I övrigt är lagerhäggen 'Brenelia' en av få lagerhäggssorter som präglas av en iögonfallande blomning. I juni och juli blommar lagerhäggen 'Brenelia' med långa, vita blomklasar som sprider en angenäm doft i trädgården. Doften lockar till sig fjärilar, bin och andra insekter, som gärna besöker din portugisiska lagerhäggshäck för att nära sig på häckens nektar. Efter att den har blommat klart får häcken mörka bär som är giftiga för människor men som fåglar gillar att äta av. På så sätt är lagerhäggen 'Brenelia' ett utmärkt val om du vill anlägga en miljövänlig häck i trädgården.

Skötsel av lagerhäggen 'Brenelia'

När det gäller jordtyper är lagerhäggen 'Brenelia' relativt lättodlad i jämförelse med andra lagerhäggssorter. Många lagerhäggssorter har nämligen svårt för kalkrik jord, men lagerhäggen 'Brenelia' trivs i så gott som alla jordtyper så länge jorden är väldränerad. När du väl har slutfört planterandet av lagerhäggen 'Brenelia', är nästa steg att se till att jorden runtom din häck inte torkar ut. Håll ett öga på jorden och vattna häcken mer än vanligt om det översta jordlagret verkar vara torrt, särskilt under längre perioder av torka.

Utöver detta är lagerhäggen 'Brenelia' en relativt lättskött växt. En beskärning per år är nog för denna lagerhäggssort, beskär den helst i början av våren eller efter att den har blommat klart. Vissa trädgårdsmästare anser i själva verket att denna lagerhäggssort är ett bra alternativ till buxbom, vilket har att göra med lagerhäggens långsamma växttempo.

Köp lagerhägg 'Brenelia' online

Vill du anlägga en stilig häck som växer långsamt, men som så småningom kan bli tillräckligt hög för att hålla tillbaka nyfikna blickar? I så fall är lagerhäggen 'Brenelia' ett idealiskt alternativ. På Hackvaxteronline.se kan du snabbt och enkelt köpa dessa, samt många andra städsegröna och blommande häckväxter, till ytterst förmånliga priser. Våra växter är av bästa möjliga kvalitet och levereras direkt hem till dig.

Visa mer Visa mindre
Vi hittade andra produkter du kanske gillar!