Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Idegran som färdighäck


Letar du efter idegran som färdighäck? Då har du hittat rätt. Allt flera trädgårdspysslare väljer att underlätta trädgårdsarbetet genom att köpa idegran som färdighäck. Vår färdiga idegranshäck är stark, frisk och välförgrenad från botten upp. Med hjälp av idegran som färdighäck kan du genast njuta av en insynsskyddande häck som samtidigt är väldigt elegant och vintergrön. Idegran som färdighäck har många fördelar, vi har listat ett antal av dem nedan:

  • Du får omedelbart en fullvuxen häck, som är precis så hög som du önskar. Idegranen växer långsamt, och därför tar det vanligtvis många år innan den blivit tillräckligt hög.
  • En häck behöver speciellt mycket omsorg under de första månaderna efter planteringen. Detta har vi redan gett plantorna på plantskolan.
  • Om du vill ersätta en gammal häck eller ett staket med en häck är idegran som färdighäck ett utmärkt alternativ
  • Inom loppet av en dag har du en praktfull, fullvuxen häck i din trädgård. Du kan genast njuta av den integritet som häcken säkerställer i din trädgård.
  • Vi levererar färdighäcken hem till dig. Du behöver alltså inte transportera dessa tunga häckväxter på egen hand.

Orsaker till att köpa idegran som färdighäck

Orsaker till att köpa idegran som färdighäck

Vissa trädgårdsmästare frågar sig varför de borde köpa idegran som färdighäck. Plantering av idegran som färdighäck har många fördelar, såsom du redan har kunnat läsa ovan. Ofta väljer trädgårdsälskare att plantera idegran som färdighäck när de vill ersätta en gammal häck eller ett staket. Häckar har blivit allt populärare i jämförelse med staket och stängsel. Just vintergröna häckväxter som idegranen är väldigt omtyckta: de erbjuder integritet hela året runt, men de är dessutom stiliga och eleganta och angrips inte av sjukdomar.

En nackdel med idegran som häckväxt är att den inte växer särskilt snabbt. En idegranshäck växer i genomsnitt 15 till 20 cm på höjden per år, och på grund av detta tar det flera år att få till stånd en hög häck. Om du vill ha en hög häck så snabbt som möjligt vill du naturligtvis inte vänta så länge. I så fall kan det vara en bra idé att överväga idegran som färdighäck. Då får du genast njuta av utsikten som en vacker, hög, frisk och stark häck kan erbjuda. Därtill är en idegranshäck lättskött, och den trivs i de flesta jordtyper.

Idegran som färdighäck är ett populärt val också bland dem som vill ersätta en buxbomshäck. I motsats till buxbom angrips idegran inte av förödande sjukdomar eller skadedjur. Även om idegranen naturligtvis är en totalt annan sort av häckväxt än buxbom, har de dock vissa gemensamma egenskaper som visat sig vara en vägande faktor när man vill ersätta en sjuk eller skadad buxbomshäck. Idegranen lämpar sig också utmärkt för formklippning och för klassiska, formella häckar. Om du så önskar en hög eller en låg häck, kan du säkerligen uppnå detta med hjälp av idegran.

Skötsel av idegran som färdighäck

Skötsel av idegran som färdighäck

En färdig idegranshäck är lättskött. En idegranshäck trivs i de flesta jordtyper och kan stå i såväl sol som i skugga. En ung nyplanterad idegranshäck kräver en hel del skötsel under de första månaderna, men detta undviker du genom att plantera den som färdighäck. Färdighäcken har fått all nödvändig omsorg av professionella trädgårdsmästare på plantskolorna. Du behöver i själva verket inte vidta några som helst åtgärder efter att du planterat din färdighäck, i stället kan du njuta av din vackra häck. Räkna dock med att häckelementen kommer att växa lite närmare inpå varandra efter planteringen.

En färdig idegranshäck kan alltså skötas på samma sätt som vilket som helst fullvuxen idegranshäck. Vi rekommenderar att man beskär den en till två gånger per år, beroende på hur du vill att din häck skall se ut. Om du vill att häcken skall se mer formell ut lönar det sig att klippa den två gånger per år. Därtill är det viktigt att du förser din idegranshäck med näringsämnen och mineraler. Detta gör du genom att gödsla häcken med jämna mellanrum. Vi rekommenderar att du använder dig av organisk barrträdsgödsel. Du kan till exempel gödsla din idegranshäck en gång på våren och en gång till på hösten. Var dock försiktig med att ge den för mycket gödsel, detta kan nämligen vara till skada för häcken.

Köp idegran som färdighäck online

Köp idegran som färdighäck online

Funderar du på att köpa en idegran som färdighäck online? Då lönar det sig att med en gång köpa en häck av god kvalitet. På Hackvaxteronline.se behöver du inte vara orolig när det gäller växternas kvalitet. På våra plantskolor får häckväxterna all den omsorg de behöver. Våra odlare besitter inte bara väldigt mycket expertis och erfarenhet, men har också en förkärlek för häckväxter i allmänhet. På så vis får även idegranen all den tid och det utrymme den behöver för att kunna växa till en ståtlig häck. Plantorna förses också med tillräcklig fukt, näring och mineraler. På så vis blir även våra färdiga häckelement så starka och livskraftiga som möjligt.

Efter detta packas häckväxterna in med högsta möjliga omsorg, och skickas sedan hem till dig. När du köper en färdig idegranshäck i vår webbutik kan du försäkra dig om att du kommer att få en praktfull och kraftig häck som du kommer kunna njuta av under en lång tid framöver. Många nöjda kunder har hunnit före dig. Vi får stora mängder av positiv respons från trädgårdsmästare; våra häckar är välförgrenade, vackert mörkgröna, praktfullt täta och kompakta. Grenarna och barren mår bra, vilket naturligtvis är ett nöje att se. Kort och gott: om du vill köpa en färdig idegranshäck online är vi en pålitlig partner.

Skulle du trots allt föredra en annan häckväxt än idegran? i vår webbutik finner du ett stort antal olika häckväxter som färdighäckar. Många av dessa finns dessutom att få i olika höjder. Köpet av en häck som passar dig och din trädgård börjar på Hackvaxteronline.se.