Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Järnek 'Blue Prince' Klump 125-150 cm

Ilex meserveae 'Blue Prince'
10% Rabatt I kundvagnen
558,50 kr
Tillgänglig

Product Info

Järneken 'Blue Prince' är en städsegrön och ytterst vinterhärdig häckväxt som är väldigt populär tack vare sina glänsande, blågröna blad. Dessa 1,25 till 1,50 meter höga järnekar levereras med rotklump.
Visa mer Visa mindre
  • Lämplig som hög och låg häck Lämplig som hög och låg häck
  • Inbrottsskyddande Inbrottsskyddande
  • Vintergröna häckväxter Vintergröna häckväxter
  • Ytterst vinterhärdig Ytterst vinterhärdig
Maximal bredd i cm
150 - 200
Maximal höjd i cm
250 - 300
Produktdetaljer
-
Storlek (mäts vid leveranstillfället)
125-150 cm
Växtplats
Skugga, Halvskugga, Full sol
Vinterhärdighet
Bra
Typ av rötter
Klump
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal per löpmeter
2.5
Bladfärg
Mörkgrönt
Giftig
Nej
Tillväxt per år i cm
10 - 25
Växtsätt
Kägelformad, Upprätt
Latinskt namn
Ilex meserveae 'Blue Prince'
Produktegenskaper
Vintergröna häckväxter, Ytterst vinterhärdig, Lämplig som hög och låg häck, Inbrottsskyddande
Minsta försäljningsenhet
10
Växtzoner
Zon 3, Zon 4, Zon 5
  • 10+ 558,50 kr
  • 15+ 517,50 kr
  • 50+ 419,10 kr
  • 100+ 391,60 kr

Product Info

Järnek 'Blue Prince' (Ilex meserveae 'Blue Prince') är en hanplanta som oftast används för att pollinera honvarianter av järnek, såsom järneken 'Blue Maid'. Resultatet är att vackra, röda bär växer fram på honplantorna, som utgör en vacker kontrast gentemot växtens mörkgröna blad. Järneken 'Blue Prince' är dock också i sig själv en populär växt för anläggandet av järnekshäckar. Detta beror främst på att järneken 'Blue Prince' kännetecknas av unika blad som ger den ett speciellt utseende. Vill du anlägga en relativt hög järnekshäck? I så fall är du på god väg med dessa 1,25 till 1,50 meter höga exemplar av järnek, som levereras med rotklump.

En järnek med speciella blad

Järnekens blad präglas av en karakteristisk form och färg. Många trädgårdsmästare älskar järnekens mörkgröna färger, inte minst eftersom bladen på dessa städsegröna häckväxter kan beundras året runt. I övrigt kännetecknas järnekens blad av vassa kanter, som gör att järneken också lämpar sig utmärkt för anläggandet av inbrottsskyddande häckar. Bladen på järneken 'Blue Prince' är inte lika taggiga som bladen på andra järnekssorter, men de tjocka bladens räfflade kanter säkerställer trots detta att häcken är så gott som ogenomtränglig. Det mest speciella med järneken 'Blue Prince' är dock bladens exceptionellt vackra färg.

Såsom namnet på järneken 'Blue Prince' antyder, är de glänsande bladen på denna järnekssort i själva verket blågröna till färgen. Detta gör att en järnekshäck som består av järneken 'Blue Prince' präglas av ett unikt utseende, något som uppskattas av många trädgårdsmästare. Järneken 'Blue Prince' är också en väldigt lättodlad häckväxt. Den trivs i alla väldränerade jordtyper och växer utmärkt i såväl soliga som skuggiga lägen. Utöver detta är denna järnekssort exceptionellt lämpad för svenska vintrar, järneken 'Blue Prince' tål nämligen temperaturer ned till -30° C utan svårigheter.

Hur hög kan järneken 'Blue Prince' bli?

Järneken 'Blue Prince' växer med 15 till 30 centimeter per år, vilket inte är särskilt snabbt. Detta innebär att du inte behöver beskära dessa häckväxter oftare än en gång per år för att säkerställa att häcken förblir välmående. Vi rekommenderar starkt att du använder dig av handskar när du beskär häcken, eftersom de vassa bladen på järneken 'Blue Prince' kan göra beskärningsarbetet en aning smärtsamt utan handskar. Järneken 'Blue Prince' kan med tiden bli upp till ca tre meter hög, vilket innebär att den också lämpar sig för anläggandet av insynsskyddande häckar.

Visa mer Visa mindre
Vi hittade andra produkter du kanske gillar!