Beskärning av lagerhäggshäck

Lagerhäggen är en ypperlig häckväxt. Tack vare dess täta växtsätt fungerar den väldigt bra som insynsskyddande häck, och kan på så vis garantera dig mer frid och ro i trädgården. Eftersom den är snabbväxt behöver den dock klippas ganska ofta, men det fixar du på nolltid med hjälp av våra instruktioner nedan. Lagerhäggen kom till Europa från området i Turkiet och Balkan för hundratals år sedan, då man insåg att denna växt kunde fungera som en exotisk prydnadsväxt. Den spred sig snabbt och blev ett allt populärare alternativ till idegran, bok och hagtorn. Ungefär samtidigt ökade också intresset för att ha trädgårdar som ett prydnadsställe fullt av blommor och insekter.

Lagerhägg 'Zabeliana'
Prunus laurocerasus 'Zabeliana'
Från
91,30 kr
arrow-right
Lagerhägg 'Rotundifolia'
Prunus laurocerasus 'Rotundifolia'
Från
39,90 kr
arrow-right
Lagerhägg 'Etna'
Prunus laurocerasus 'Etna'
Från
154,60 kr
arrow-right
Lagerhägg 'Novita'
Prunus laurocerasus 'Novita'
Från
48,30 kr
arrow-right

Lagerhäggen, eller körsbärslager, förväxlas ibland med lagerträdet vars blad används som krydda i köket. Lagerhäggen är populär i våra breddgrader eftersom den är vintergrön. Tack vare sina mörkgröna, blänkande blad, är lagerhäggen en praktfull häckväxt. Den lockar också till sig fjärilar, bin och fåglar, vilket gläder många trädgårdsmästare som gillar att se en lite mer livfull trädgård.

Hur skall jag beskära en lagerhäggshäck?

En lagerhäggshäck bör beskäras två till tre gånger per år för att hållas frisk och spänstig och samtidigt bibehålla sitt vackra utseende. Lagerhäggen växer nämligen väldigt snabbt och kan bli flera meter hög inom loppet av några år. Därför är det viktigt att du inte försummar din lagerhäggshäck. Om du glömmer att klippa den kan det hända att du är tvungen att klippa tillbaka grenarna med så mycket som en meter, vilket inte är särskilt behagligt. Formbeskärningen sker i mars, och i början av hösten skall du klippa din lagerhäggshäck en andra gång. Det bästa redskapet för att beskära en lagerhäggshäck är en vanlig häcksax. Med en vanlig häcksax kan du försäkra dig om att du endast klipper av grenarna, inte bladen. På så vis försäkrar du dig om att din lagerhäggshäck alltid ser så bra ut som möjligt.

En lagerhäggshäck fungerar, såsom barrträd eller idegranar, slutligen bäst som en mer formell häck, vilket är en av orsakerna att en regelbunden beskärning är ytterst viktig. Själva beskärningen är inte särskilt svår, och dröjer bara en halv dag. Vi rekommenderar att du ber någon bekant om hjälp, på så vis kan trädgårdsarbetet kombineras med social gemenskap. Vi hoppas detta kan inspirera dig till att sprida trädgårdsarbetets glädjebudskap, så att allt fler kan ta del av den livsglädje häckväxter kan medföra som bäst!

Lagerhäggshäck på Hackvaxteronline.se

Det finns få saker som är så enkla som att beställa häckväxter på Hackvaxteronline.se. Det enda du behöver göra är att gå till vår webbutik, välja de plantor som faller dig i smaken, och sedan vänta på att plantorna anländer till dig. Vi önskar dig glädje och framgång i häckväxternas värld. På våra informativa nätsidor kan du för all del läsa mer om att köpa lagerhägg, eller om plantering av lagerhägg. På så vis är du väl förberedd när plantorna levereras till dig.

loader
Laddar...