Lagerhägg

Lagerhägg

Ordet lagerhägg används för ett omåttligt populärt släkte av häckväxter, på latin prunus laurocerasus. Lagerhägg är en väcker, vintergrön häckväxt som inte fäller bladen, vilket hjälper till att förklara varför den är så populär - med lagerhägg kan du njuta av din gröna trädgård året runt.

Vintergröna häckväxter är och har alltid varit populära, men lagerhägg har fler fördelar - de mörkgröna, lagerliknande blad tillsammans med de iögonfallande purpurröda körsbären gör den lämplig som prydnadsväxt. Dessutom ger den en vacker blomning på våren. Och sist men inte minst är lagerhägg en härdig, tålig växt som inte kräver mycket skötsel.

Lagerhägg
Lagerhägg - många namn
Lagerhägg - varianter

Lagerhägg - många namn

Prunus laurocerasus kallas lagerhägg på svenska. Ett annat namn är lagerkörsbär eller körsbärslager. Bladformen påminner om lagerblad, men de är inte släkt med varandra. Örten lagerblad och häckväxten lagerhägg har ingenting att göra med varandra. Lagerhäggen är släkt med andra fruktbärande buskar, t.ex. plommon.

Lagerhägg, körsbärslager, lagerkörsbär eller prunus laurocerasus - vad är bäst? Forskare använder ofta det latinska namnet, prunus laurocerasus. Lagerkörsbär är en ordagrann översättning av laurocerasus, så egentligen är lagerkörsbär en lämpligare term än lagerhägg eller körsbärslager. För oss spelar det ingen roll - lagerkörsbär, körsbärslager eller lagerhägg, de är alla lika bra. Lagerhägg är dock det vanligaste namnet, så det är detta namn vi använder i vår nätbutik.

Lagerhägg - varianter<

Lagerhägg - varianter

Det finns en rad olika varianter av arten lagerhägg som passar bra som trädgårdsväxt. I vår butik hittar du olika typer av lagerhägg, så vi har något för alla trädgårdar.

 

Lagerhägg online

Lagerhägg online

Det har under de senaste åren blivit allt vanligare att handla växter på nätet. I vår nätbutik hittar du ett stort urval av olika sorter av lagerhägg. Du kan läsa om våra växter i produktbeskrivningarna, så att du alltid kan göra rätt val. Vi säljer häckväxterna till konkurrenskraftiga, billiga priser och vi har ett brett sortiment. Förutom lagerhägg har vi också andra vanliga och mindre vanliga häckväxter. Du är varmt välkommen att titta runt på hemsidan för att få en bild av hur mycket det finns att välja mellan.

Läs mer om lagerhägg till häck och häckväxter online!