Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Ligusterhäckar

Ligusterhäckar

Ligusterhäck - introduktion och sorter

Ligusterhäckar består av den främmande art liguster, en halvt städsegrön växt som finns i två sorter: ligustrum vulgare och ligustrum ovalifolium, eller Liguster och Bredbladig Liguster. Bredbladig liguster är något vanligare än liguster i och med att den är mer städsegrön (dvs att den behåller bladen längre även om temperaturen sjunker långt under nollstrecket), mer formell/finare och starkare än den vanliga ligustern, delvis med undantag av namnsorten liguster ‘atrovirens’, som har betydligt större tolerans mot kyla och kallas därför ofta för vintergrön liguster. Gemensamt för alla sorter är att de tål allvarlig förorening av mark eller luft, vilket är väldigt anmärkningsvärt.

Fördelar med ligusterhäck

Fördelar med ligusterhäck

En ligusterhäck är - förutom att vara anspråkslös när det gäller planteringsstället - även ett bra och viktigt gömställe och näringskälla för nyttodjur såsom insekter, fåglar och bin. Fåglar gillar att häcka i ligusterhäckens täta grenar som bär boet och skapar ett perfekt gömställe för ungarna. Djurlivet kommer att bli ännu mer tacksamt med en blandad häck, där det planteras två eller flera sorter på rad för att skapa en häck som lockar till sig massor av insekter och bidrar till att göra din trädgård till ett paradis för allt som andas. Är du inte till blandade häckar? Så behöver du inte oroa dig: liguster är en av de bästa häckväxterna som på samma gång gynnar djuren som besöker din trädgård.

Ligusterhäck online

Ligusterhäck online

Det är lätt och snabbt att köpa liguster online, i synnerhet på Hackvaxteronline.se. Ligusterhäckar är ett väldigt bra val: de är mycket anpassningsbara och kan planteras nästan var som helst. En häck av liguster trivs i alla jordtyper, bara jorden är tillräckligt fuktig (inte vattensjuk). Även kalkhaltig jord, tung eller mager jord lämpar sig bra för plantering av ligusterhäckar. Liguster trivs och gör sig bäst i sol och halvskugga, men tål även skugga. En utmärkt, lättodlad växt med kompakt växtsätt som belönar med en snygg, fin häck som passar alla trädgårdar. Ligusterhäcken kan beskäras två gånger om året, men det räcker också med bara en gång!