Vintergrön liguster

Vintergrön liguster

Ligustern är vackrast som medelhög häck. Den har avlånga, runda blad med fräscht grön färg. Häckliguster trivs på alla slags jordar och kan både placeras i sol och halvskugga. Ligustrum vulgare ‘Atrovirens’ tappar inte sina blad på vintern. Vi rekommenderar att plantera plantorna med 20 cm avstånd för att få en vacker, snygg häck. Kom ihåg att vattna de unga plantorna noggrant och regelbundet direkt efter plantering. Häcken ska beskäras två gånger om året (i maj och september). Häcken blir vackrast mellan 50-150 cms höjd.

Ligustrum vulgare ‘Atrovirens’ (Vintergrön liguster ‘Atrovirens’) är en delvis städsegrön växt. Delvis städsegrön kallas en växt som tappar (en del av) sina blad, dock endast i mycket kalla vintrar. Vintergrön liguster ‘Atrovirens’ lämpar sig väl för trädgårdar på landet och ger, som andra sorter av liguster, fåglar ett lämpligt ställe att bygga sina bon. Vintergrön liguster ‘Atrovirens’ har ganska smala, avlånga blad. Både lövet och blommorna är giftiga om de äts. Största skillnaden mellan denna sort och Ligustrum vulgare (vanlig liguster) är att vintergrön liguster ‘Atrovirens’ behåller en större del av bladen över vintern.

Köp vintergrön liguster online

Köp vintergrön liguster online

Att köpa vintergrön liguster online - det är inte alla som gör det. Liguster är bland de mest populära häckväxterna, inte bara i Sverige utan även i våra grannländer. En av de största fördelarna med vintergrön liguster är att den behåller sina blad på vintern även i Sverige. Vintergrön liguster klarar sig till zon 3-4, och det är viktig information för de som bor lite högre upp i landet. De flesta svenskar har redan bekantat sig med denna tåliga, mångsidiga häckväxt, men de köper fortfarande sina plantor på plantskolan eller i trädgårdscentret.

Det är här Hackvaxteronline.se kommer in. Hackvaxteronline.se är en slags online plantskola, men till skillnad från vanliga plantskolor och trädgårdscentrer erbjuder vi endast nyskördade, fräscha plantor. Dessutom har vi ett större urval av häckplantor än vanliga plantskolor. Vi har häckväxter i alla tänkbara sorter, färger och storlekar. Våra plantor håller hög kvalité och säljs till mycket rimliga priser. På Hackvaxteronline.se vill du få en härlig köpupplevelse!