Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Liguster online

Liguster online

Liguster online - vårt koncept

Liguster är en lättodlad, attraktiv och vanlig växt som säljs på många plantskolor, men det är inte det lättaste och billigaste sättet att köpa liguster. Hackvaxteronline.se är en nätbutik eller online trädgårdscenter och säljer liguster på nätet. Vi säljer häckväxter från kunniga odlare som alla gör sitt arbete utmärkt, vilket är en garanti för att växterna håller hög kvalitet. Genom att sälja liguster på nätet i vår webbshop kan vi skära bort onödiga kostnader som agenter, grossister och fysiska butiker - och det gynnar kunden. De billigaste häckplantorna finns alltså på Hackvaxteronline.se, där plantorna kommer direkt från producenten!

Hackvaxeronline.se började sälja häckväxter på nätet för många år sedan. Vi har sedan dess udvidgat vårt sortiment varje år. Idag säljer vi mer än 200 sorter och arter på Hackvaxteronline.se, och liguster är en av dessa. Liguster är en mycket populär växt i Sverige och en av de mest populära arterna någonsin. Vi arbetar kontinuerligt med att uppdatera vårt sortiment av häckväxter för att möta kundernas behov. Detsamma gör vi med den snygga häckväxten liguster - i vårt urval hittar du därför ett antal sorter som lämpar sig utmärkt till häck.

Liguster - städsegrön och snygg

Liguster - städsegrön och snygg

Liguster är en älskad trädgårdsväxt med många möjligheter. Ligustern är en halvt städsegrön buske som fäller sina blad under kalla vintrar. För det mesta står den grön i trädgården med bladen på. Den har helbräddade, elliptiska blad som har en mörkgrön färg och känns som läder. Blommorna är vita och kommer i juli, och deras typiska, söta och starka doft kan inte förväxlas med andra arter. Blommorna utvecklas från purpurröda-gröna knoppar som bidrar till att göra denna mångsidiga växt ännu vackrare och färgstarkare. Det är därför vi har valt att ta denna vackra växt in i online sortimentet på Hackvaxteronline.se.

För att uppnå en bra, tät häck ska man plantera minst 4 plantor per meter häck. Om du väljer att köpa små plantor, så behöver du upp till sex plantor. Det är upp till dig att bestämma vad som passar dina behov bäst. Föredrar du billiga växter, så har vi plantor på ca 20-30 cm. Det kommer ta några år innan häcken nått sin slutliga höjd, så det kan vara klokt att välja något större plantor för att få en tät häck snabbast möjligt.

Häck av liguster

Häck av liguster

Många kunder väljer att plantera ligusterhäck. Ligusterhäckar är väldigt vanliga och består mer specifikt av sorterna liguster (ligustrum vulgare) och bredbladig liguster (ligustrum ovalifolium). Liguster (alltså ligustrum på latin) har en upprätt växtsätt, är mycket lätt att beskära och är bra för naturen, då många djur söker skydd i häcken eller äter bären, bladen och blommorna. Den är resistent mot föroreningar och därför särskilt lämplig för häckar som planteras i staden.