Jämför produkter
 1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.
Stäng

Juniperus squamata 'Holger'

Juniperus squamata 'Holger'
Från 42,50 kr

Product Info

Om du vill anlägga en barrträdshäck med intressanta färger är Juniperus squamata 'Holger' ett enastående val. Barren på denna växt är elegant blågröna till färgen, men yngre skott är fräscht gula och bidrar således med en intressant färgkontrast. Juniperus squamata 'Holger' är en lättskött växt som lämpar sig för anläggandet av ungefär en meter höga barrträdshäckar, men den planteras också ofta som marktäckare på grund av dess långsamma och relativt breda växtsätt.

Fördelar:

 • Barren har unika färger
 • Städsegrön
 • Ytterst vinterhärdig
 • Kan planteras nästan var som helst
 • Lättskött

Nackdelar:

 • Lämpar sig inte för över en meter höga häckar
 • Trivs inte i jord där vattenstagnation förekommer
Visa mer Visa mindre

Specifications

 • Lämplig som låg häck Lämplig som låg häck
 • Långsamväxande Långsamväxande
 • Vintergröna häckväxter Vintergröna häckväxter
Maximal bredd i cm
100 - 150
Maximal höjd i cm
100 - 150
Växtplats
Halvskugga, Full sol
Vinterhärdighet
Bra
Bladfärg
Blågrönt
Giftig
Nej
Tillväxt per år i cm
25 - 50
Växtsätt
Buskigt, Kompakt, Upprätt
Latinskt namn
Juniperus squamata 'Holger'
Produktegenskaper
Vintergröna häckväxter, Långsamväxande, Lämplig som låg häck
P9 Tray

Juniperus squamata 'Holger' P9

42,50 kr Från 31,40 kr

Juniperus squamata 'Holger' P9

42,50 kr Från 31,40 kr
Tillgänglig
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal per löpmeter
6
Typ av rötter
P9 Tray
St per förpackning
18
Minsta försäljningsenhet
18
Visa detaljer
Tillgänglig
 • 18+ 42,50 kr
 • 90+ 36,70 kr
 • 270+ 32,70 kr
 • 450+ 31,40 kr
Lägg till i önskelista
Lägg till för att jämföra

Product Info

En mångsidig barrväxt som tål kyla utmärkt

Juniperus squamata 'Holger' är en kultiverad version av den en-sort som på svenska också går under namnet Himalaya-en. Såsom namnet ”Himalaya-en” antyder, trivs denna barrväxt utmärkt i relativt kalla områden, vilket naturligtvis är en fördel på våra breddgrader. Juniperus squamata 'Holger' kommer således att bidra med en hel del prakt i trädgården oavsett om du använder den för att anlägga en låg barrträdshäck eller föredrar att använda den som marktäckare. Detta beror på att Juniperus squamata 'Holger' är en städsegrön växt. Under vintern kan du dessutom se fram emot de gulgröna skotten som växer fram på häcken under våren.

Om du låter enen växa till en barrträdshäck är det bäst att inte beskära häcken i alltför strama former. Juniperus squamata 'Holger' präglas nämligen av ett unikt växtsätt som kännetecknas av överhängande grenar. Utöver detta är enens stam också iögonfallande, tack vare dess flagnande bark. En häck som består av Juniperus squamata 'Holger' behåller dessutom sin form relativt länge, eftersom den bara växer med cirka 10 centimeter per år. Således är detta en ytterst lättskött trädgårdsväxt.

Juniperus squamata 'Holger' i trädgården

Om du vill plantera Juniperus squamata 'Holger' i trädgården bör du ta i beaktande att den föredrar relativt torr jord. Enar är allt annat än kritiska när det gäller planteringsjorden, men i likhet med de flesta andra barrträd trivs de inte i jord som förblir blöt. Om rötterna står för länge i blöt kan de nämligen skadas. Ifall jorden i din trädgård inte är tillräckligt torr bör du dränera den väl innan du påbörjar planterandet. I övrigt trivs Juniperus squamata 'Holger' utmärkt i såväl lätt sur som kalkrik jord.

Eftersom Juniperus squamata 'Holger' präglas av en relativt långsam och vacker, naturlig tillväxt, är det inte nödvändigt att beskära dessa barrträd överhuvudtaget. Många experter inom området är ense om detta. Det kan dock naturligtvis uppstå situationer där du trots allt vill bearbeta häckens utseende lite grann. I så fall bör du undvika att beskära grenarna längre än de är gröna, eftersom växten inte skjuter nya skott från gammal ved.

Köp Juniperus squamata 'Holger' online

Letar du efter en vacker och låg barrträdshäck eller en städsegrön marktäckare? I så fall är Juniperus squamata 'Holger' en idealisk växt som lämpar sig för båda ovannämnda ändamål. På Hackvaxteronline.se kan du köpa exemplar av denna, och många andra häckväxter, till konkurrenskraftiga priser. Efter att du har slutfört din beställning levererar vi dina häckväxter hem till dig så snart som möjligt.

Visa mer Visa mindre