Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Häckberberis

Häckberberis (Berberis thunbergii) är antagligen den mest populära sorten av berberis för trädgårdar och parker någonsin. Häckberberis härstammar ursprungligen från Japan och är alltså inte inhemsk i Sverige, men den förekommer ibland vildväxande i naturen här i Sverige. Häckberberis är en häckväxt som trivs mycket bra i vårt klimat och kan överleva under extrema förhållanden. Det finns dock också sorter av berberis, som hör hemma i Sverige.

Häckberberis

Berberisfamiljen odlas främst för sina sirliga blad, gula blommor och röda eller mörkblåa bär. Dessutom har berberis - med sina talrika, vassa taggar - visat sig vara ett effektivt medel för att förebygga inbrott. Den kan även hjälpa mot skadedjur i trädgården. Häckberberis har en unik kombination av fördelaktiga egenskaper, men det är inte den enda sorten av berberis, som används till häckar.

Berberis - arter

Berberis thunbergii Berberis är ett släkte som omfattar ca 450-500 arter av 0.5-4 meter höga lövfällande och vintergröna buskar med taggiga skott, så det finns stor variation i arter, vilket hänger ihop med de olika arternas utbredning. Släktet hör hemma i Europa, Asien, Afrika, Nordamerika och Sydamerika.

De lövfällande arterna av Berberis thunbergii - som är mycket lika varandra - förekommer vildväxande i vår del av världen, medan en del andra, icke-inhemska arter (t.ex. Berberis frikartii och Berberis verruculosa) hör till de vintergröna arterna av berberis. De lövfällande arterna av berberis är kända för sina vackra höstfärger. Bladen på dessa arter ändrar färg till rosa eller röd innan de faller av.

Berberis till häck

Berberis lämpar sig med sina tätt förgrenade skott och taggar utmärkt till lähäck eller insynsskyddande häck. Bladen är små och ofta äggformade. Häckberberis kan planteras i alla slags jordar och trivs i både sol och halvskugga. Dessutom, som nämnt ovan, tappar den sina blad på vintern.

Köp häckberberis på nätet via vår webbshop - Hackvaxteronline.se. Vi har ett öga för kvalité och köper endast in växter som trivs i både din trädgård och vårt klimat. Vi vet av erfarenhet att Berberis thunbergii bildar en berberishäck av hög kvalité. Se även våra andra häckväxter, vilka du hittar på vår hemsida, och välj den häck som passar dig bäst!