Tuja som färdighäck

Tuja som färdighäck

Köp Tuja som färdighäck

Tuja, som även kallas för livsträd, är ett av de mest omtyckta barrträden när man vill anlägga en häck. Men visste du att du också kan köpa tuja som färdighäck? I vårt sortiment finns det ett antal olika tujor att välja mellan om man vill anlägga en färdighäck. Tuja som färdighäck har många fördelar. Du behöver bland annat inte vänta på att dina unga barrträd har vuxit till sig innan du kan njuta av en tät och vacker insynsskyddande häck. Tuja som färdighäck är en utmärkt lösning för alla trädgårdsmästare som vill få till stånd en vacker, avgränsande häck på en kort tid.

 1. Thuja 'Smaragd'
  Från 32,50 kr
  Thuja 'Smaragd'
  Thuja occidentalis 'Smaragd'
  Visa produkt
 2. Thuja 'Brabant'
  Från 38,20 kr
  Thuja 'Brabant'
  Thuja occidentalis 'Brabant'
  Visa produkt
 3. Thuja 'Atrovirens'
  Från 39,80 kr
  Thuja 'Atrovirens'
  Thuja plicata 'Atrovirens'
  Visa produkt
 4. Thuja 'Excelsa'
  Från 39,80 kr
  Thuja 'Excelsa'
  Thuja plicata 'Excelsa'
  Visa produkt

Fördelar med tuja som färdighäck

Det finns ett antal fördelar med att välja tuja som färdighäck. Såsom vi redan har konstaterat är tuja som färdighäck ett utmärkt val om du behöver en häck så snabbt som möjligt. Detta kan till exempel hända ifall du vill ersätta ett gammalt staket eller stängsel, och föredrar att inte vänta på att yngre häckväxter har nått den nödvändiga höjden. Också ifall du nyss har flyttat och din trädgård ännu står tom, är tuja som färdighäck en utmärkt lösning. Vanligtvis måste man sköta om sin tujahäck extra mycket efter planteringen, men detta undviker du genom att plantera våra färdiga häckelement. Dessa har nämligen redan fått all nödvändig vård på plantskolorna, där de har odlats av professionella odlare.

Vår tuja som färdighäck är av högsta möjliga kvalitet. Växterna är välförgrenade och bladen är sprudlande gröna. Våra professionella odlare har gjort sitt yttersta för att växterna skall få exakt den skötsel de behöver. Tillräcklig fukt, ett optimalt läge, jord som är optimalt anpassad för tujan och all nödvändig näring och mineraler som tujan behöver för att utvecklas till en frisk och stark häck. Eftersom vi redan har gjort största delen av arbetet åt dig, behöver du endast plantera häcken. Sedan sköter du om häcken såsom man sköter om varje fullvuxen barrträdshäck: beskär den en eller två gånger per år och gödsla den med organisk barrträdsgödsel.

Sorter av tuja som färdighäck

Olika sorter av tuja som färdighäck

I vårt sortiment kan du välja mellan ett antal olika tujor som färdighäck. Beroende på din egna smak och trädgårdsstil kan du välja den sort som passar dig bäst. Tujan är en vintergrön barrträdshäck som förblir vackert grön året runt. Den säkerställer alltså att du kommer att ha en fullständigt insynsskyddande häck även under de kallare månaderna, när många träd tappar sina blad. Alla tujasorter i vårt sortiment behåller sina blad. Tujan är därtill väldigt vinterhärdig, och trivs i de flesta jordtyper. Nedan kan du läsa mer om vilka sorter du kan välja mellan.

Tuja 'Brabant' är en robust och snabbväxande sort, den växer upp med en hastighet på ungefär 30 cm per år. Denna häckväxt finns att få som färdighäck hos oss. Tuja 'Brabant' är för övrigt dessutom en lättskött sort som trivs utmärkt i nästan alla jordtyper. Ta dock i beaktande att tuja 'Brabant' ogillar att bli våt om fötterna, något som även gäller andra sorter av tuja. Du kan välja att köpa tuja som färdighäck som är 160 - 170 cm hög, men vi säljer också element som är två meter höga. Alla våra häckelement är en meter breda. Om du vill ha en tio meter lång häck behöver du således tio häckelement.

Ifall 'Brabant' inte uppfyller dina önskemål kan du välja tuja 'Smaragd'. Denna finns att få till en höjd på 180 cm till 200 cm. 'Smaragd' är lite mer delikat till utseendet än 'Brabant': den växer på ett lite mer slankt och elegant sätt, och passar därför utmärkt i lite mindre trädgårdar. Den smaragdgröna färgen och dess stilenliga utseende gör att 'Smaragd' är väldigt omtyckt bland trädgårdsmästare.

I vårt sortiment hittar du även olika sorter av jättetuja, eller Thuja plicata. Dessa tujor är kända för att de kan bli väldigt höga. De är också väldigt robusta och kännetecknas genom sina glänsande blad, som ger jättetujor ett stiligt utseende. Du kan till exempel välja jättetujan 'Martin' eller 'Excelsa' som färdighäck. Dessa sorter finns att få till en höjd på 200 cm. Ifall du har hittat den tujasort som passar just din trädgård bäst är det bara att beställa den. På våra nätsidor går detta nämligen att sköta mycket enkelt och snabbt.

köpa tuja som färdighäck

Vill du köpa tuja som färdighäck? Vi är din pålitliga partner

När du har bestämt dig för att du vill ha en vacker och hög tujahäck i din trädgård, är tuja som färdighäck ett utmärkt val. Eftersom dessa häckelement är ganska tunga är det en god idé att beställa elementen online. På så vis har du inte bara flera valmöjligheter, växterna levereras dessutom hem till din dörr. Det kan naturligtvis vara spännande att göra ett stort köp online, tänk om tuja som färdighäck trots allt inte faller dig i smaken. Vad gör man i ett sådant fall? Lyckligtvis behöver du inte vara orolig för detta när du beställer tuja som färdighäck på Hackvaxteronline.se.

Vi är en pålitlig samarbetspartner när det gäller att köpa häckväxter. Oberoende om du vill köpa unga häckväxter eller en vacker färdighäck kan du försäkra dig om att plantorna har fått bästa möjliga omsorg på plantskolorna. Våra professionella odlare har specialiserat sig på att odla häckväxter som uppfyller de allra strängaste kvalitetskraven. Således är vår tuja som färdighäck inte bara välförgrenad, den är också vackert mörkgrön och robust. Detta gäller för övrigt inte bara för tujan, utan för alla häckväxter i vårt sortiment. Om du vill ha en vacker trädgårdsavgränsare som du kan njuta av under en lång tid framöver skall du vända dig till oss.

loader
Laddar...