Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Trädgårdsväxter

Trädgårdsväxter

Växter är naturligtvis den viktigaste delen av alla trädgårdar. Trädgårdsväxter ger skydd och skugga, men pryder även trädgården året om. Trädgårdsväxter kan vara marktäckande växter, träd, buskar, klätterväxter, ettåriga blommor, buskar och häckar. Häckväxter är det gemensamma namnet på de växter som kan användas som häck i våra trädgårdar. Häckväxter planteras ofta som staket mellan den egna och grannens trädgård, men det är långt ifrån det enda de kan användas för!

Häckväxter öppnar för en mängd olika möjligheter och användas för många olika ändamål i trädgården. De bildar en vacker grön ram runt trädgården och utgör en fin bakgrund för perennrabatter. Häckar skyddar trädgården från vinden, skapar skydd från insyn och ger skugga på sommaren. Vill du njuta av dessa fördelar och till rimliga priser? Då är en häck något för dig. För oss är det klart att häckväxter är ett självklart val för alla trädgårdar, så Hackvaxteronline.se har valt att specialisera sig på denna nisch. Hackvaxteronline.se är redo att hjälpa dig med rätt val av häck!

Häckväxter som trädgårdsväxt

Häckväxter som trädgårdsväxt

Häckväxter intar något av en särställning bland trädgårdsväxter. Oavsett hur du inreder din trädgård, nästan alla trädgårdsägare väljer att rama in sin trädgård med något. Det är därför många människor inte anser häcken vara en del av sin trädgård, utan snarare som en avgränsning eller staket. Letar du efter en häck som håller sig i bakgrunden, där den skyddar mot insyn samt ger skydd och skugga, som ett staket av trä, järn eller pil? Då är det en bra idé att välja en vanlig, rak grön häck, så blommande växter och perenner i rabatten lyser upp vackert.

Ett alternativ är att göra häcken till en mer integrerad del av trädgården. Detta kan göras genom att välja en blommande häck, speciellt om du väljer en häck som blommar vid en annan tidpunkt än de flesta perenner i trädgården. Så blir häcken till en del av den årliga blomningscykeln. I rabatter med olika höjder är det också möjligt att plantera en häck som högsta punkten. Kom ihåg att välja skuggtåliga häckväxter, då de andra växterna i rabatten står mycket nära häcken.

Det beror på dina önskemål vilken häck du ska välja. Om du vill skydda trädgården från nyfikna blickar, så kan en tät häck med kompakt växtsätt skydda ditt privatliv. Eller ska du använda din häck för något helt annat? Med rätt häck kan man locka bin och andra insekter till trädgården, som också kommer att besöka de andra trädgårdsväxter du har i trädgården. På så sätt kan du främja förökningen av dina trädgårdsväxter. En häck som sätter bär eller kan fungera som häckningsplats för fåglar är en magnet för fåglar och skapar liv i trädgården. För trädgårdsägare med köksträdgård är det bäst att välja en häck som inte får bär, då fåglarna som lockas till din trädgård inte bara äter bären på häcken, utan även dina grönsaker och frukt...

Häckväxteronline.se - specialisten på trädgårdsväxter!

Häckväxteronline.se - specialisten på trädgårdsväxter!

Häckväxter är trädgårdens fundament. När man anlägger en trädgård eller inreder den på nytt är häcken ofta det första man planterar - innan alla andra trädgårdsväxter. En trädgårdsväxt så viktig som denna förtjänar sin egen webbshop. Det är därför vi har etablerat Hackvaxteronline.se. Vi erbjuder ett överskådligt sortiment av häckväxter på nätet. På webbplatsen hittar du massor av information om häckväxter, så att du kan alltid göra rätt val. Hos oss kommer du upptäcka världen av häckväxter med ett par klick. Läs allt om själva växterna, plantering och skötsel, så att du är väl förberedd när du kommer igång med planteringen av din nya häck.

Häckväxteronline.se erbjuder häckväxter som kommer direkt från plantskolan, så att vi kan erbjuda högkvalitativa häckväxter till lägsta möjliga pris. De flesta häckväxter planteras mellan höst och tidig vår. Under denna period finns växterna både barrotade och med klump. Du får själv välja vilken storlek du vill ha - vi har häckar i alla möjliga storlekar, från små plantor till nästan färdiga plantor eller till och med färdiga häckar. Utanför säsongen finns växterna fortfarande att köpa i kruka. Vilken storlek du ska välja beror på din budget och hur länge du kan vänta tills häcken vuxit sig stor.

Hackvaxteronline.se har levererat häckväxter till privatkunder i mer än 20 år. Om du köper din nya häck hos oss drar du nytta av vår erfarenhet inom branschen. Vi har under årens lopp lärt var vi kan köpa in häckväxter till låga priser, utan mellanhand. Om du har frågor angående häckväxter eller vårt koncept är du välkommen att kontakta vår kundtjänst.