Thuja ‘Brabant’

Thuja ‘Brabant’

Thuja occidentalis 'Brabant', som kallas thuja occidentalis ‘Brabant’ på latin, är en riktig häcktuja. Över hela Europa har denna utmärkta häckväxt vunnit stor popularitet bland trädgårdsmästare för sina kvalitéer som häck. Häckthuja "Brabant" är i fullständig balans: den växer relativt snabbt (men inte alltför snabbt) och har ett kompakt och tätt växtsätt, vilket betyder att man får en tät, insynsskyddande häck nästan direkt, som också växer jämnt. Thuja occidentalis 'Brabant’ är en häcktuja som ger lä och skyddar mot insyn utan att behöva gröna fingrar. Denna vackra häckväxt nöjer sig med årlig beskärning och trivs bra i de flesta jordar, vilket gör det enkelt att plantera och ta hand om den.

Häcktuja - kvaliteter

Hackvaxteronline.se erbjuder en mängd olika storlekar, så att vi kan erbjuda växter för alla önskemål. Små häckthuja-plantor är väldigt billiga och lämpar sig väl för långa häckar, då det annars blir lite för dyrt för de flesta. Vid snabb etablering av en tät och hög häck, t.ex. vid nybyggen, så är det en bra idé att plantera några större plantor. Hacktuja ‘Brabant’ är en av de billigaste sorterna av barrträd, så det behöver inte kosta en förmögenhet att välja stora plantor om man önskar sig en fin, stor häck som skyddar mot insyn efter ett till två år. Hacktuja växer i genomsnitt 20 till 30 cm om året, beroende på planteringsstället och naturligtvis skötsel.

Häcktuja online

Häcktuja online

Det är klokt att köpa sina häckväxter på nätet, då det gör det möjligt att välja just den häck som passar dina önskemål. Häckthuja ‘Brabant’ är en av de många sorter som säljs online på Hackvaxteronline.se, men en av de bästa och mest lämpade för att bygga häck med. Har du också beslutat att välja häckthuja till häck? Så ta en titt in i vår webbshop och ta reda på hur billigt vårt sortiment är. Men låt inte våra låga priser skrämma dig - om du väljer att handla häckväxter hos oss är du alltid garanterad friska plantor av den bästa kvalitet som finns på marknaden.