Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Gränspaket ‘Fjärilar och Bin”

531,00 kr
Tillgänglig
Under senare årtionden har det blivit alltmer känt att olika insekter, i synnerhet bin, är väldigt viktiga för vår omgivning. För att hjälpa dem och samtidigt kunna njuta av deras närvaro i din trädgård, har vi på Hackvaxteronline.se sammanställt ett rabattpaket för fjärilar och bin. Växterna i en förpackning räcker till en yta på ca 3 kvadratmeter. Detta paket består av följande sorter: - 3 x Campanula poscharskyana (Stjärnklocka) - 4 x Digitalis purpurea 'Gloxiniiflora' (Fingerborgsblomma) - 3 x Echinacea purpurea 'White Swan' (Vit Solhatt/Vit Rudbeckia) - 2 x Eupatorium rugosum 'Chocolate' (Chokladflockel) - 3 x Salvia nemorosa 'Blauhügel' (Stäppsalvia) - 2 x Scabiosa caucasica 'Perfecta' (Höstvädd) - 3 x Sedum spurium 'Schorbuser Blut' (Kaukasiskt fetblad) Rabattpaketet för fjärilar och bin säkerställer inte bara mer liv i din trädgård, utan hjälper också till att upprätthålla artbeståndet av fjärilar och (vilda) bin i Sverige.
Visa mer Visa mindre
  • Blommande växt Blommande växt
  • Doftande Doftande
  • Lockar till sig insekter Lockar till sig insekter
Växtplats
Halvskugga, Full sol
Typ av rötter
9cm Kruka
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal per m2
7
Antal per löpmeter
2.5
Bladfärg
Rödlila, Grönt
Produktegenskaper
Blommande växt, Doftande, Lockar till sig insekter
Minsta försäljningsenhet
1

Växtbeskrivningar – rabattpaketet för fjärilar och bin

Växterna i rabattpaketet för fjärilar och bin blommar från maj till oktober, vilket sammanfaller med den period då både fjärilar och bin är som aktivast.

Av dessa växter är Campanula poscharskyana (Stjärnklocka) den som blommar tidigast, den pryds av talrika, blå blommor från slutet av maj fram till juli. Efter detta blommar Digitalis purpurea 'Gloxiniiflora' (Fingerborgsblomma) med långa, rosa blomklasar, Salvia nemorosa 'Blauhügel' (Stäppsalvia) med blåa, upprättväxande ax, och Scabiosa caucasica 'Perfecta' (Höstvädd) med stora, ljusblåa blommor. Dessa arter blommar från juni till september.

Från och med juli blommar Sedum spurium 'Schorbuser Blut' (Kaukasiskt fetblad) med små, mörkröda blommor som uppenbarar sig ovanför de rödkantade bladen, och Echinacea purpurea 'White Swan' (Vit Solhatt/Vit Rudbeckia) som kännetecknas av stora blommor med böjda vita kronblad.

Sist med inte minst blommar Eupatorium rugosum 'Chocolate' (Chokladflockel) från och med augusti. Dess gräddvita, breda blomklasar växer ovanför växtens dekorativa, brunlila blad, och bildar på så sätt en vacker färgkontrast.

Planteringsläge och skötsel

Fastän alla växter i rabattpaketet för fjärilar och bin trivs bra i såväl soliga som halvskuggiga lägen, är det lättare för insekterna att besöka blommorna på en något mer öppen och solig plats. Småkryp är trots allt beroende av solljuset, som värmer upp insekterna så att de kan komma igång. Genom att plantera dina perenner på en solig plats kan du således fortsätta njuta av dessa små besökare långt in på kvällen.

Vidare rekommenderar vi att du på vårvintern klipper bort de överjordiska växtdelarna som befinner sig nätt ovanför market och har vissnat ner under vintern. På så sätt kan du njuta av detta rabattpaket under flera år framöver.

Visa mer Visa mindre