Kruka

 1. Körsbärskornell (40-60 cm)
  Från 71,55 kr
  Kvalitet:
  Normal kvalitet
  Plantavstånd:
  4.0 St per meter
  Rötter:
  I kruka

  Minsta försäljningsenhet: 10

  Antal:
  10+
  102,53 kr
  50+
  84,65 kr
  100+
  75,08 kr
  200+
  71,55 kr

  Direktleverans

 2. Barrotad

 3. Körsbärskornell (60-80 cm)
  Från 29,33 kr
  Kvalitet:
  Normal kvalitet
  Plantavstånd:
  4.0 St per meter
  Rötter:
  Barrotad

  25 St per förpackning

  Antal:
  +
  45,34 kr
  50+
  37,02 kr
  100+
  34,63 kr
  500+
  29,33 kr
  Tillgänglig från planteringssäsongen
  oktober 2020
  Direktleverans

Körsbärskornell - introduktion

Körsbärskornell - introduktion

Du kanske har hört talas om den utomordentliga häckväxten körsbärskornell. Körsbärskornell eller cornus mas med sitt latinska namn är en lövfällande buske med hårda grenar som får blommor långt innan bladen börjat utvecklas. De små gula blomställningarna kommer fram när våren har anlänt medan grenarna fortfarande är kala, vilket ger en alldeles speciell effekt då det inte finns många växter som står i blom innan bladen skjutit ut från grenarna. Vi kan rimligen anta att de andra växterna du har i trädgården slår ut i blom först efter bladen kommit fram. De ljusgula blomsterklasarna som sitter på de kala grenarna är något av det som gör körsbärskornell värd att plantera.

Körsbärskornell i svenska häckar

Körsbärskornell i svenska häckar

Så hur skiljer körsbärskornell sig från mängden och hur ska man plantera körsbärskornell som häck? Körsbärskornell är en bredvuxen buske med starka grenar som växer naturligt i stora delar av Europa. Körsbärskornell är härdig och klarar sig upp till zon 3, så den kan odlas i de mildare delarna av landet. Körsbärskornell kan planteras som blandad häck, där en eller flera arter planteras ihop för att skapa en vacker naturlig häck som gör trädgården intressant året om.

Hackvaxteronline.se - specialist i körsbärskornell

Hackvaxteronline.se - specialist i körsbärskornell

På Hackvaxteronline.se erbjuder vi körsbärskornell, t ex som färdighäck, utan även vanliga plantor. Vi har både unga plantor och plantor som redan är vuxna. Vi har specialiserat oss i allt som har att göra med häckväxter, så vi känner körsbärskornellen utan och innan. Vi vet allt om våra produkter så kunderna kan fråga oss vad som helst. Tänk på att du kan alltid bara ringa eller maila oss om du har frågor!