Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Lagerhägg som häck

Lagerhägg som häck

Lagerhägg skapar utmärkta vintergröna häckar som finns i många trädgårdar och parker. Lagerhägg har unika kvaliteter som gör den utmärkt och populär till häck. Häckar av lagerhägg kännetecknas av sin vackra, gröna färg, fantastiska form och sina vackra, små bär som lockar fåglar, men är giftiga för människor. Lagerhägg passar utmärkt som prydnadsväxt.

Lagerhägg används ofta som häck i större trädgårdar, men om den beskärs på rätt sätt, lämpar sig den såväl för små, moderna trädgårdar och parker. För den mindre trädgården är Prunus laurocerasus 'Zabeliana' ett bra val, då den inte växer så snabbt. Andra varianter kan bli mycket stora och bildar snygga, täta häckar som ger skydd mot nyfikna blickar.

Om du väljer lagerhägg, kommer du att få en vacker, tät häck i trädgården. Lagerhägg är mycket tålig. Vissa sorter - till exempel Prunus laurocerasus 'Herbergii' - kan klara temperaturer ned till -40 °C. Andra sorter kan ta skada av frost och av en hård vinter, men kommer igen på våren.

Att plantera och beskära lagerhägg

Att plantera och beskära lagerhägg

Eftersom lagerhägg växer på bredden, kan du sätta färre plantor till häcken. Om du planterar en häck av lagerhägg, kan och måste det vara kort avstånd mellan plantorna för att få en tät häck. Lagerhägg växer vanligtvis mycket snabbt, men det finns också varianter som växer mindre snabbt (t.ex. 'Zabeliana').

Snabbväxande växter som lagerhägg är lätta att beskära. En häck av lagerhägg måste beskäras regelbundet, så att de inte växer för mycket på bredden. Den bästa tiden att beskära lagerhägg är juni, men den kan också beskäras vid andra tider, bara det inte är frost eller blomningstid.