Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Idegran

Idegran (Taxus baccata) är en häckväxt som förtjänar särskild uppmärksamhet. Det finns många bra skäl att köpa idegran. Idegranen är inte den billigaste häckväxt som finns att köpa, men den är prisvärd. Det finns därför många kunder som ser idegranen som den perfekta häckväxten - de köper bara idegran... Vi står bakom alla våra häckväxter, men vi förstår varför så många kunder gärna köper idegran!

Idegran

Idegranen är ursprunglig i Sverige. Idegran har använts i Sverige i århundraden och är en av de äldsta trädarterna i vår del av världen. Det är något av det som gör idegranen så speciell. Det finns många som tycker det är en bra idé att ha inhemska växter i trädgården. Med en häck av idegran har du en grön trädgård året om. Idegranen är därmed en av de mest attraktiva inhemska växterna.

Att plantera idegran

Idegran är en robust barrväxt som trivs på alla jordar. Den tål kyla bra. Det är därför inte svårt att plantera ock sköta idegran. I nätbutiken kan du dessutom enkelt ta reda på hur många plantor du behöver per löpmeter häck, vilket varierar från två plantor per meter till sex plantor per meter.

Vill du ha en tät häck i trädgården snabbt? Så är det en bra idé att plantera taxus baccata (idegran) i sicksack. Det är generellt de små, relativt billiga sorterna som är lämpliga att plantera i sicksack. Om du sätter större häckplantor i sicksack, så får du en mycket bred, imponerande häck, så det kan också vara en bra idé, om det är vad du letar efter. I vår butik kan du räkna ut hur många plantor du behöver om du ska plantera idegran på detta sätt. Så enkelt är det att handla hos Hackvaxteronline.se!

Idegran - skötsel

Idegran kräver inte så mycket skötsel. Den klarar det svenska klimatet bra utan gödsel, men det kan hjälpa att gödsla lite. Idegran ska beskäras från tid till annan, då växten annars har en tendens att sprida sig för kraftigt. En klar fördel med idegran är att den är väldigt enkel att beskära. Om du av misstag klipper bort för många grenar och blad, ska du inte bli nervös - de kommer alltid igen.

 

Köp idegran online

Köp idegran online

Det finns flera fördelar med att köpa idegran online hos oss. Vi garanterar hög kvalitet. Vi köper endast in våra häckplantor från professionella plantskolor, som förbereder plantorna för plantering, så hos oss hittar du alltid de bästa plantorna som finns att köpa. Och eftersom idegranen är en inhemsk växt, kan den lugnt planteras i den svenska trädgården.

Idegran anses vara en dyr växt. Också på Hackvaxteronline.se är idegranen en av de dyrare häckplantorna, men vi erbjuder den till konkurrenskraftiga priser, så att alla som vill får möjligheten att plantera en häck av idegran i trädgården! Det behöver inte kosta en förmögenhet att ha en vacker häck i trädgården, så om du är ute efter en städsegrön, tålig häck av idegran till små kostnader, rekommenderar vi att köpa den hos oss, på Hackvaxteronline.se!