Blommande häck

Blommande häck

Köp Blommande häck

Även om många gillar att använda häckar för att säkerställa integritet i trädgården, finns det också många mänskor som helt enkelt vill plantera en häck på grund av dess vackra utseende. Med hjälp av en blommande häck kan du åtminstone garantera en färggrann trädgård. Inte alla blommande häckar blir tillräckligt höga eller täta för att fungera som insynsskydd, men tack vare sina vackra blommor och ständigt förändrande utseende ser de till att din trädgård är färgrik och intressant. Det finns väldigt många olika häckväxter att välja mellan i detta avseende, som alla har sina egna egenskaper. Så tveka inte utan leta upp den växt som passar just dig och din trädgård bäst.

 1. Fjärilsbuske 'Black Knight'
  Från 71,80 kr
  Fjärilsbuske 'Black Knight'
  Buddleja davidii 'Black Knight'
  Visa produkt
 2. Fjärilsbuske 'Pink Delight'
  Från 61,60 kr
  Fjärilsbuske 'Pink Delight'
  Buddleja davidii 'Pink Delight'
  Visa produkt
 3. Rhododendron 'Gomer Waterer'
  Från 339,50 kr
  Rhododendron 'Gomer Waterer'
  Rhododendron 'Gomer Waterer'
  Visa produkt
 4. Rhododendron 'Catawbiense Grandiflorum'
  Från 339,50 kr
  Rhododendron 'Catawbiense Grandiflorum'
  Rhododendron 'Catawbiense Grandiflorum'
  Visa produkt
 5. Forsythia 'Spectabilis'
  Från 26,40 kr
  Forsythia 'Spectabilis'
  Forsythia intermedia 'Spectabilis'
  Visa produkt
 6. Vidjehortensia 'Annabelle'
  Från 130,50 kr
  Vidjehortensia 'Annabelle'
  Hydrangea arborescens 'Annabelle'
  Visa produkt
 7. Hortensia 'Bodensee'
  Från 395,90 kr
  Hortensia 'Bodensee'
  Hydrangea macrophylla 'Bodensee'
  Visa produkt
 8. Prakttry 'Rosea'
  Från 41,60 kr
  Prakttry 'Rosea'
  Weigela 'Rosea'
  Visa produkt

Växter för en blommande häck

De flesta blommande häckarna består av lövfällande häckväxter, såsom till exempel Syrenbuddleja, Hortensia, Prakttry och Forsythia. Dessa växter blommar med praktfulla blommor och de flesta har också en väldigt vacker höstfärg, som gör att din häck förblir vacker även efter blomningen. Det finns också blommande häckväxter som inte är lövfällande, såsom Rododendron, ett exempel på en häckväxt som förblir grön men trots detta har vackra blommor i olika färger. Eftersom de flesta rododendronsorterna inte blir tillräckligt höga för att tjäna som insynsskyddande häck, är denna växt ett egendomligt fall bland vintergröna häckväxter, vilket gör den desto vackrare. Säkerligen ifall du väljer att kombinera olika färger med varandra. En "lös" häck är den mest passliga häckformen när du vill plantera en blommande häck. Klipp den i så fall efter blomningen, på så vis kommer dina häckväxter att blomma på nytt varje år.

Blandande blommiga häckar

Blandande blommiga häckar

Det är naturligtvis möjligt att använda sig av flera olika sorters häckväxter för att åstadkomma en blandad häck. Du kan kombinera olika färger, om du till exempel inte kan välja mellan en Hortensia och en Syrenbuddleja, men det kan också vara intressant att blanda olika slags häckväxter med varandra. Ett praktexempel på detta är att blanda två häckväxter vars blomningstid infaller efter varandra. Även om de flesta häckväxterna blommar mellan maj och juli, kan du välja att kombinera en häckväxt som blommar på våren med en som blommar på hösten - såsom till exempel många sorter av Syrenbuddleja eller Hortensia - och varför inte också växter som blommar redan tidigare på våren. Spirea 'Grefsheim' och Körsbärskornell är exempel på sådana häckväxter.

Möjligheter med en blommande häck

Möjligheter med en blommande häck

Dessa blommande häckar har naturligtvis också andra goda egenskaper än deras vackra utseende. Hagtorn, Slån och Eldtorn (som för övrigt är vintergrön) är blommande häckväxter som har vassa törnar som kan hålla inkräktare borta från din trädgård. Det är naturligtvis också möjligt att plantera en blommande häck framför en vintergrön häck, på så vis har du både en insynsskyddande häck och en vackert blommande häck. Möjligheterna är otaliga med blommande häckar, och därför är det svårt att ge allmänna anvisningar i detta avseende. De flesta blommande häckar når dock sin fulla potential om de planteras i ett soligt läge.

loader
Laddar...