Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Bambu

Bambu lämpar sig utmärkt som häck. De bambusorter som erbjuds på Hackvaxteronline.se är utan undantag snabbväxande växter som mycket snabbt bildar en tät häck. Växtens utseende gör den särskilt lämplig för anläggandet av moderna häckar. Ljudet av bambublad som gnider mot varandra bidrar dessutom till en trevlig och behaglig atmosfär i trädgården.

Många bambusorter präglas av en väldigt snabb tillväxt som gör att de växer över andra växter om de inte beskärs. De bambusorter som säljs på Hackvaxteronline.se sprider sig däremot inte till andra delar av trädgården och medför således inga problem: de skjuter inte skott hos grannarna och växer inte under stenläggningen.

Bambu som häck

Bambu som häck

Bambu talar till fantasin med sin snabba tillväxt, sina vackra former, de exotiska kulturer som förknippas med bambu samt de gåtfulla blommorna. Det har skrivits mycket om bambu, men det är inte alla som vet att det är möjligt att använda bambu som häck. Vi på Hackvaxteronline.se har valt ut de mest lämpliga sorterna åt dig.

Det är ett allmänt känt faktum att bambu är en snabbväxande häckväxt. Detta gör att bambu inte är en helt problemfri växt: vissa sorter växer så fort och kraftigt att andra växter i trädgården kvävs och tar skada av det. De bambusorter som du hittar i vår webbshop sprider sig inte till andra delar av trädgården. De växer dock relativt fort och bildar snabbt en fin och tålig häck som omvandlar din trädgård till en trevlig oas! En bambuhäck ser modern ut och har en öppen karaktär.

Bambu i naturen

Bambu i naturen

Bambu växer naturligt endast i tropiska områden i östra Asien, bland annat i Kina. Både i dessa länder och på andra håll används bambu för många olika ändamål, såsom tillverkning av tandpetare, golv, möbler, husbyggande, instrument, papper och så vidare. Samtidigt är bambu också en idealisk växt för dekorerandet av svenska trädgårdar. En annan fördel är att de flesta arter av bambu växer otroligt snabbt (somliga växer i själva verket 30-100 cm per dag), så man behöver inte vänta länge innan pinnarna vuxit sig stora. Våra plantor växer – lyckligtvis – inte så fort och är speciellt utvalda för sina kvalitéer som trädgårdshäck. De flesta arter här i landet blir mellan 3 till 6 m höga, med en årlig tillväxt på cirka 50 till 70 cm.

Köp bambuhäck online på Hackvaxteronline.se

Köp bambuhäck online på Hackvaxteronline.se

Ska du beställa bambu? På Hackvaxteronline.se har du hittat rätt. Vi säljer nämligen endast de bambusorter som passar riktigt bra som häck. Som erfaren leverantör av häckväxter vet vi vad vi bör fokusera på! Du kan räkna med komplett och professionell service, snabb leverans och utmärkt kvalitet. Det är lika säkert och enkelt att köpa bambu online på Hackvaxteronline.se som det är att köpa andra sorters häckväxter hos oss.

Du kan beställa bambu med hjälp av de välstrukturerade menyerna som du hittar på webbsidan. I menyn kan du räkna ut exakt hur mycket bambu du behöver till din trädgård. På så sätt får du en tydlig överblick över totalpriset och hur många plantor som behövs, så att du inte köper för många eller för få häckväxter till din häck. Med bambu bör man vara lite försiktig: bambu är en växt med stark personlighet. Genom att köpa bambu på Hackvaxteronline.se kan du vara säker på att allt är i sin ordning.

Plantera bambu

Plantera bambu

Bambu trivs i alla typer av jord, så den är en relativt lättodlad växt. Bambuhäckar är härdiga och kräver en relativt liten mängd skötsel. Bambu gillar vatten, så kom ihåg att vattna häcken regelbundet, särskilt under de två första säsongerna efter planterandet. Under gynnsamma förhållanden är bambu en vintergrön häckväxt. Under ogynnsamma förhållanden (t.ex. när växterna har ont om vatten eller vid hård frost) finns det en risk att bladen krullar ihop sig, men de kommer att återhämta sig när vädret förbättras.

Det är rätt ovanligt att bambu dör av frost i största delen av södra Sverige, men om detta händer ska man avlägsna de döda skotten för att göra plats åt de nya skotten. Den bästa tiden för plantering av bambu är på våren. Det är möjligt att plantera bambu året runt, men om du väljer att plantera bambu på sommaren rekommenderar vi att du vattnar häcken regelbundet så att den inte torkar ut. Dina plantor har blivit väl omhändertagna på våra plantskolor, så när de planteras i trädgården behöver du endast släcka deras törst.