Jämför produkter
 1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Bambu

Bambu lämpar sig utmärkt som häck. De sorter av bambu som erbjuds på Hackvaxteronline.se är utan undantag snabbväxande växter som mycket snabbt bildar en tät häck. Växtens utseende gör den särskilt lämplig som modern häck. Dessutom ger ljudet av bambublad som gnider mot varandra trädgården en trevlig och behaglig atmosfär.

Många sorter av bambu växer våldsamt och växer över andra växter om de inte beskärs. De sorter av bambu som säljs på Hackvaxteronline.se sprider sig däremot inte till andra delar av trädgården och är därför helt problemlösa: de skjuter inte skott hos grannarna och växer inte under stenläggningen.

Visa som Rutnät Listvy

4 produkter

Visa
per sida
Sortera på
Dvärgbambu 'Simba'
Dvärgbambu 'Simba'
Från 290,30 kr
 • Kompakt tillväxt Kompakt tillväxt
 • Långsamväxande Långsamväxande
 • Ytterst vinterhärdig Ytterst vinterhärdig
Bergbambu 'Jumbo'
Bergbambu 'Jumbo'
Från 281,90 kr
 • Brett växande Brett växande
 • Snabbväxande Snabbväxande
 • Ytterst vinterhärdig Ytterst vinterhärdig
Glansbambu 'Jiuzhaigou'
Glansbambu 'Jiuzhaigou'
Från 327,70 kr
 • Brett växande Brett växande
 • Praktfull höstfärg Praktfull höstfärg
 • Snabbväxande Snabbväxande
 • Ytterst vinterhärdig Ytterst vinterhärdig
Glansbambu 'Nitida'
Glansbambu 'Nitida'
Från 312,70 kr
 • Brett växande Brett växande
 • Upprättväxande Upprättväxande
 • Snabbväxande Snabbväxande

Bambu - mer information

Bambu som häck

Bambu som häck

Bambu talar till fantasin med sin snabba tillväxt, sina vackra former, de exotiska kulturer som förknippas med bambu, de gåtfulla blommorna… Det har skrivits mycket om bambu, men det är inte alla som vet att du kan använda bambu som häck. Vi på Hackvaxteronline.se har valt ut de mest lämpliga sorterna åt dig.

Det är allmänt bekant att bambu är en snabbväxande häckväxt. Detta gör att bambu inte är helt problemfri: vissa sorter växer så fort och kraftigt att andra växter i trädgården kvävs och tar skada av det. De bambusorter som du hittar i vår webbshopp växer inte våldsamt och sprider sig inte till andra delar av trädgården. De växer dock relativt fort och bildar snabbt en fin, tålig häck som gör din trädgård till en trevlig oas! En bambuhäck ser modern ut och har en öppen karaktär.

Bambu i naturen

Bambu i naturen

Bambu växer naturligt endast i tropiska områden i östra Asien, till exempel Kina. Både i dessa länder och på andra håll används bambu mycket till tandpetare, golv, möbler, husbyggande, instrument, papper och så vidare. Vi använder bambu gärna till att dekorera svenska trädgårdar med, men det är klart att bambu är en mångsidig växt som kan användas för många olika ändamål. En annan fördel är att de flesta arter av bambu växer otroligt snabbt (30-100 cm per dag), så man behöver inte vänta länge innan pinnarna vuxit sig stora igen. Våra plantor växer - lyckligtvis - inte så fort och är speciellt utvalda för sina kvalitéer som trädgårdshäck. De flesta arter här i landet blir mellan 3-6 m höga med en årlig tillväxt på cirka 50-70 cm.

Köp bambuhäck online på Hackvaxteronline.se

Köp bambuhäck online på Hackvaxteronline.se

Ska du beställa bambu? På Hackvaxteronline.se är du på den säkra sidan. Vi säljer nämligen endast de bambusorter som passar riktigt bra som häck. Som erfaren leverantör av häckväxter vet vi vad vi ska fokusera på! Du kan räkna med en komplett och professionell service, snabb leverans och utmärkt kvalitet. Det är lika säkert och enkelt att köpa bambu online på Hackvaxteronline.se, som det är att köpa andra sorter av häckväxter hos oss.

Du kan beställa bambu med hjälp av de välstrukturerade menyer som finns på webbsidan. I menyen kan du räkna ut exakt hur mycket bambu du behöver till din trädgård. På så sätt får du en tydlig överblick över totalpriset och hur många plantor som behövs, så att du inte köper för många eller för få häckväxter till din häck. Med bambu bör man vara lite försiktig: det är en växt med stark personlighet. Men köper du bambu på Hackvaxteronline.se, då kan du vara säker på att allt är i ordning.

Plantera bambu

Plantera bambu

Bambu trivs i alla typer av jord, så den är relativt lättodlad. Bambuhäckar är härdiga och kräver lite. Bambu gillar vatten, så kom ihåg att vattna häcken regelbundet, särskilt de två första säsongerna efter plantering. Bambu verkar som en vintergrön växt, och det är den också under gynnsamma förhållanden. Under ogynnsamma förhållanden (t.ex. när växterna har ont om vatten eller vid hård frost) finns det en risk att bladen krullar ihop sig, men de kommer igen när vädret förbättras.

Frostdödade bambu är en ovanlig syn i största delen av södra Sverige, men om det händer så ska man ta bort de döda skotten för att göra plats åt de nya skotten. Den bästa tiden för plantering av bambu är på våren. Det går plantera bambu året runt, men om du väljer att plantera bambu på sommaren, så det är en bra idé att vattna häcken regelbundet för att den inte ska torka ut. Dina plantor har skötts väl på våra plantskolor, så när de planteras i trädgården är det bara att släcka deras törst...