Rhododendron

De sorter av rhododendron som erbjuds på Hackvaxteronline.se är samtliga vintergröna. Dessa sorter har valts ut på grund av sina ljusa blomfärger. Dessutom är det förstås möjligt att kombinera olika sorter.

Alla sorter av rhododendron som Hackvaxteronline.se marknadsför har ett växtsätt som gör dem mycket lämpliga till häckar och rabatter. Rhododendron kan placeras både i skuggiga och soliga lägen i trädgården, även under träd.

Häckar av rhododendron behöver ingen beskärning. Genom att ta bort de vissna blommorna ger du växten de bästa möjligheterna att växa snabbt. När rhododendronbuskar blir för stora kan de skäras tillbaka hela vägen ner till de vedartade, äldre grenarna. Sedan ska häcken skjuta nya skott, men den kommer inte att blomma första året.

Rhododendron är en surjordsväxt. Detta innebär att rhododendron trivs bäst i sur mulljord. För att säkerställa att rhododendronbusken växer bra, kan du blanda ner kompost eller tillsätta den direkt i planteringshålet. Mullen gör jorden sur, vilket gynnar tillväxten. Rhododendron växer bäst i väldränerad jord.