Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Rhododendron

Samtliga sorter av rhododendron som erbjuds på Hackvaxteronline.se är vintergröna. Dessa sorter har valts ut med tanke på deras ljusa blommor. Det är möjligt att kombinera olika sorter med varandra i trädgården, för att på så sätt åstadkomma en ytterst vacker häck.

Alla sorter av rhododendron som finns i vår webbshop präglas av ett växtsätt som gör dem mycket lämpliga för anläggandet av häckar och rabatter. Rhododendron trivs i såväl soliga som skuggiga lägen i trädgården, även under träd.

Häckar som består av rhododendron behöver inte beskäras överhuvudtaget. Genom att avlägsna de blommorna som har vissnat ger du växten de bästa förutsättningarna för att fortsättningsvis växa snabbt. När rhododendronbuskarna blir för stora kan de klippas ned ända till de vedartade, äldre grenarna. Häcken kommer att skjuta nya skott våren därpå, men kommer inte att blomma under det året.

Rhododendron är en surjordsväxt. Detta innebär att rhododendron trivs bäst i sur mulljord. För att säkerställa att dina rhododendronbuskar växer bra, kan du tillsätta gödsel direkt i planteringsgropen. Gödslet gör jorden sur, vilket gynnar tillväxten. I övrigt växer rhododendron bäst i väldränerad jord.

Visa som Rutnät Listvy

12 produkter

Visa
per sida
Sortera på

Rhododendron som häckväxt

Många känner till att rhododendron ofta används som en elegant avgränsare. Den är således främst känd för att vara en prydnadsväxt i trädgården. Det som dock inte alla vet, och något som vi på Hackvaxteronline.se gärna framhäver, är att rhododendron också fungerar väldigt bra som häckväxt. Rhododendron kan nämligen planteras i så gott som alla olika lägen, så du behöver inte oroa dig för att den skulle stå på ett ställe som är för skuggigt. Vidare föredrar rhododendron att stå i sur och humusrik jord, vilket i allmänhet inte heller utgör något problem för de flesta trädgårdsmästare.

Rhododendron är inte särskilt krävande vad skötsel beträffar, den behöver nämligen inte beskäras överhuvudtaget. Det är trots allt fullt möjligt att beskära den om du föredrar att ha mer kontroll över storleken och formen på din rhododendronhäck. Utöver detta har beskärningen en positiv inverkan på blomningen. För denna minimalt tidskrävande insats kommer du att belönas med en imponerande, doftande, och rikligt blommande häck. Rhododendron finns att få i olika färger, så du kan skräddarsy din nya häck helt enligt vad du själv gillar. Alla rhododendronsorter kännetecknas av vackra, mörkgröna löv som gör att blommorna sticker ut ännu mer.

Rhododendron förekommer i stor utsträckning bland annat på den amerikanska västkusten, där dessa vackra växter inte bara växer vilt i naturen, utan också ofta planteras som häckväxter. Detta är föga förvånande, dessa vintergröna buskar trivs nämligen mycket bra i det milda kustklimatet. Dessa växter trivs också utmärkt i många svenska trädgårdar, beroende på sorten kan de vara vinterhärdiga i upp till zon 4 eller 5. Om det låter som om rhododendron skulle passa i din trädgård, rekommenderar vi varmt att du planterar den som häckväxt, chansen att du kommer ångra detta är nämligen praktiskt taget noll. Det är dock viktigt att plantera växten i rätt jordtyp. Ifall din jord inte lämpar sig för rhododendron kan du använda dig av växtnäring som är särskilt avsedd för växter som gillar surare jord. På så sätt ökar du chanserna för att din rhododendron kommer att stortrivas i din trädgård.

Köp Rhododendron online på Hackvaxteronline.se

I sortimentet på Hackvaxteronline.se hittar du ett antal olika sorters rhododendron. Vi tillämpar strikt kvalitetskontroll, endast de bästa plantorna från de mest professionella plantskolorna når vårt sortiment. Hackvaxteronline.se älskar inte bara häckväxter och växter i allmänhet, vi värnar också om våra kunder. Således anser vi att det är av yttersta vikt att våra kunder är nöjda med de häckväxter vi levererar, något som naturligtvis även gäller vår rhododendron. Är du nyfiken på andra sorters häckväxter, såsom buxbom, idegran, barrväxter, lagerhägg, bokhäck eller avenbok? Du kan försäkra dig om att dessa häckväxter tillhör de bästa i Europa, eftersom vi införskaffar våra växter från de bästa plantskolorna i Nederländerna. Att köpa rhododendron online på Hackvaxteronline.se är således ett klokt val som du kommer att kunna njuta av i flera år framöver. Det är sannerligen viktigt att man hittar rätt häckväxter med en gång, eftersom de kommer pryda din trädgård under en lång tid.