Färdiga häckar

 1. Myrtentry (80-100 cm)
  2 332,60 kr
  Incl. 25% VAT, Excl. shipping
  Leveranstid 2-3 Tage
  Kvalitet:
  Normal kvalitet
  Plantavstånd:
  1.0 St per meter
  Rötter:
  I kruka

  Minsta försäljningsenhet: 3

  Direktleverans

 2. Barrotad

 3. Myrtentry (20-30 cm)
  Från 27,35 kr
  Kvalitet:
  Extra kvalitet
  Plantavstånd:
  5.0 St per meter
  Rötter:
  Barrotad

  25 St per förpackning

  Minsta försäljningsenhet: 25

  Antal:
  25+
  46,48 kr
  50+
  35,77 kr
  100+
  29,85 kr
  500+
  27,35 kr
  Tillgänglig från planteringssäsongen
  oktober 2020
  Direktleverans
 4. Kruka

 5. Myrtentry (25-30 cm)
  Från 45,34 kr
  Kvalitet:
  Normal kvalitet
  Plantavstånd:
  5.0 St per meter
  Rötter:
  I kruka

  Minsta försäljningsenhet: 10

  Antal:
  10+
  70,40 kr
  20+
  60,83 kr
  50+
  53,66 kr
  200+
  45,34 kr

  Direktleverans

Lonicera nitida i Europa

Lonicera nitida i Europa

Lonicera nitida härstammar från Kina, från de sydliga provinserna Yunnan och Sichuan för att vara exakt. Busken har antagligen vuxit där i århundraden, men vi fick kännedom om växten i Europa efter att den berömde engelske botanisten Ernest Henry Wilson tog hit den i början av förra seklet. Detta gjorde han med flera växter från Ostasien, bland annat körsbärslager, fjärilsbuske och buxbom. Myrtentry används huvudsakligen i Sverige som marktäckande växt och som häckväxt för låga häckar. Det senare är kanske förvånande, Lonicera nitida växer nämligen med rasande fart. På ett år växer den inte mindre än 40 centimeter, ibland till och med 60 centimeter i höjd.

Beskärning av Lonicera nitida

Beskärning av Lonicera nitida

Det faktum att Lonicera nitida ofta planteras när människor letar efter ett alternativ till buxbom beror främst på utseendet hos dessa häckväxter. Bladen är väldigt lika de hos en buxbom vad beträffar storlek och form, även om de är något mer spetsiga. Och eftersom Lonicera nitida har så tättväxande grenar, åstadkommer du snabbt en häck som ser ut som en låg och tät buxbomshäck. Om du vill att Lonicera nitida behåller denna form måste du dock hålla ett öga på beskärningen, eftersom dess tillväxthastighet och tendens att växa brett snabbt kan leda till att den förlorar sin form. Lyckligtvis finns det inte mycket som kan gå snett då det gäller beskärningen av dessa häckväxter. De tolererar en ganska radikal klippning, och även om du är rädd att du har beskurit dem för mycket, kan du vara säker på att de snabbt växer igen. Av samma skäl är de dock olämpliga för formklippning.

Plantering av Lonicera nitida

Plantering av Lonicera nitida

Vill du plantera en Lonicera nitida som alternativ till en buxbomshäck? Då är det trevligt att veta att den växer nästan varsomhelst. Vad beträffar krav på miljön är Lonicera nitida faktiskt inte särskilt annorlunda än Buxus sempervirens. Den kan planteras på otaliga ställen, även om det rekommenderas att ge den en plats där den har ett tillräckligt skydd mot vind. Dessutom ogillar Lonicera nitida att stå med fötterna i blöt, men det är den inte ensam om då det gäller häckväxter. Varje skyddat område med jord som släpper genom vatten är lämpligt för Lonicera nitida.

Beställ Lonicera nitida online

Beställ Lonicera nitida online

Finns det buxbomshäckar i ditt grannskap som lider av buxbomssjuka eller buxbomsmott? Undvik i så fall ett krig med dessa plågor, utan välj ett av de tillgängliga alternativen till buxbom. Hos oss kan du snabbt och enkelt beställa Lonicera nitida online. Letar du efter ett alternativ till en buxbomshäck som dessutom kräver mindre underhåll? Överväg isåfall att plantera Ilex crenata.