Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Aukuba

Aukuba (Aucuba japonica) har länge varit en mycket populär trädgårdsväxt, och på senare år har de olika sorterna av aucuba japonica i allt större utsträckning använts för anläggandet av häckar. Aucuba japonica är städsegrön och trivs bra i skuggiga lägen. De välformade och brokiga bladen sätter färg på trädgården.

Visa som Rutnät Listvy

1 produkt

Visa
per sida
Sortera på

Aukuba som häck

Aukuba är en vacker, grön häckväxt. Namnet aukuba kan härledas till växtens gröna färg: det latinska ordet Aucuba härstammar från det japanska uttrycket aoki ba, som betyder ”grönt löv”. Det är alltså uppenbart att aucuba japonica har japanska rötter! Aukuba trivs utmärkt i vårt klimat och förblir dessutom grön även på vintern. På så sätt är aukuban en mycket lämplig häckväxt på våra breddgrader.

Allt fler kunder väljer att köpa aukuba hos oss; denna art av häckväxter har ständigt blivit allt populärare. Numera är aukuba en kärnprodukt i vår webbshop. I dagens läge kan man hitta den här attraktiva och tåliga häckväxten överallt i våra kunders vackra trädgårdar, såväl i Sverige som i övriga Europa. Detta är naturligtvis något vi är väldigt stolta över! Vi är alltid glada att se hur våra produkter tillämpas i verkligheten, i våra kunders trädgårdar.

Köp aukuba på Hackvaxteronline.se

I vår webbshop hittar du två sorter av aukuba: aucuba japonica crotonifolia och aucuba japonica variegata. Dessa sorter har valts ut på grund av sina goda egenskaper. De präglas av ett livfullt och rikt utseende som består av många olika nyanser av grönt, och på så sätt tillför något speciellt i trädgården. Vill du köpa aukuba i vår webbshop? Klicka på bilderna ovan och använd menyerna för att beställa häckväxterna.

Aucuba japonica är ett tryggt köp, detta är nämligen en pålitlig växt, år ut och år in. Den är vinterhärdig och förblir vacker och grön även under årets mörkare månader. Bladverket är tätt och fångar uppmärksamhet i trädgården. En annan fördel med aukuba är att den växer snabbt oavsett var den planteras (även i skuggiga lägen). Det enda aukuban inte tål är torka, men så länge du planterar den i fuktig och bördig jord finns det inget som kan gå fel!