Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Aukuba

Aukuba (aucuba japonica) har länge varit en mycket populär växt till trädgården och på senare år har de olika sorterna av aucuba japonica använts alltmer till häckar. Aucuba japonica är städsegrön och trivs bra i skuggan. De välformade, brokiga bladen sätter färg på trädgården.

Filtrera
Filtrera
Förfina urvalet
Visa som Rutnät Listvy

2 produkter

Visa
per sida
Sortera på
Aukuba 'Crotonifolia'
Aukuba 'Crotonifolia'
Från 128,20 kr
  • Storbladig Storbladig
  • Ytterst vinterhärdig Ytterst vinterhärdig
Aukuba 'Variegata'
Aukuba 'Variegata'
Från 107,10 kr
  • Långsamväxande Långsamväxande
  • Fruktbärande Fruktbärande
  • Ytterst vinterhärdig Ytterst vinterhärdig

Aukuba - mer information

Aukuba som häck

Aukuba som häck

Aukuba är en fin, grön häckväxt. Namnet aukuba beror på växtens gröna färg: det latinska ordet aucuba härleds från japanska aoki ba ’grönt löv’. Det är alltså uppenbart, att aucuba japonica har japanska rötter! I vårt klimat växer aukuba utmärkt, och dessutom förblir aukuba grön även på vintern. Det gör aoki ba till en mycket lämplig häckplanta.

Fler och fler kunder väljer att köpa aukuba hos oss. Denna art av häckväxter har blivit allt populärare. Numera är aukuba en kärnprodukt i vår webbshop. I Sverige och i övriga Europa kan man hitta den här attraktiva, tåliga häckväxten överallt i våra kunders vackra trädgårdar. Det är naturligtvis något vi är väldigt stolta över! Vi är alltid glada att se våra produkter i ’verkligheten’, hemma hos kunderna.

Köp aukuba på Hackvaxteronline.se

I webbshoppen hittar du två sorter av aukuba, aucuba japonica crotonifolia och aucuba japonica variegata. Dessa soter har valts ut på grund av sina goda egenskaper. De har ett livfullt, rikt utseende med många olika nyanser av grönt, som tillför trädgården något ’extra’. Vill du köpa aukuba i vår webbshop? Klicka på bilderna ovan och använd menyerna för att beställa häckväxterna.

Aucuba japonica är ett tryggt köp, för den är en pålitlig växt år ut och år in. Den är härdig och förblir vacker och grön även under årets mörka tid. Bladverket är tätt och drar blickarna till sig. En annan fördel med aukuba är, att den växer snabbt, oavsett var den planteras (även i skugga). Det enda växten inte tål, är torka, så det är absolut nödvändigt att plantera den i fuktig, bördig jord. Så kan inget gå fel!