Jämför produkter
 1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.
Stäng

Syren

Syringa vulgaris

Syringa vulgaris (bondssyren, eller bara syren) är en mycket härdig sort av syren, som introducerades i Centraleuropa på 1500-talet. Denna sort av syren passar med sina vackra, lila blommor bra som häck. Vidare lockar denna växt med sin ljuvliga, lockande doft massor av fjärilar och insekter till din trädgård.

Den bästa tiden att beskära syren är i juni. Det är mycket viktigt att beskära syren i god tid: denna växt har en tendens att växa för högt för fort, så andra växter kommer att kvävas av syren. När du beskär syren måste du se till att du inte klipper bort alla gamla och unga grenarna i busken.

Fördelar

 • Frodig blomning.
 • Doften lockar insekter och fjärilar till trädgården.
 • Lämplig för både stora och små trädgårdar.

Nackdelar:

 • Kräver årlig beskärning om den planteras i små trädgårdar.
Visa mer Visa mindre
 • Blommande växt Blommande växt
 • Doftande Doftande
 • Lockar till sig insekter Lockar till sig insekter
 • Populär bland fåglar Populär bland fåglar
Maximal höjd i cm
150 - 200
Växtplats
Skugga, Halvskugga, Full sol
Fuktighet
Torr, Medel, Fuktig
Vinterhärdighet
Bra
Tillväxt per år i cm
30 - 50
Latinskt namn
Syringa vulgaris
Barrotad

Syren Barrotad 40-60 cm

43,80 kr Från 30,60 kr

Syren Barrotad 40-60 cm

43,80 kr Från 30,60 kr
Tillgänglig
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal per löpmeter
4
Typ af rötter
Barrotad
St per förpackning
25
Minsta försäljningsenhet
25
Visa detaljer
Tillgänglig
 • 25+ 43,80 kr
 • 50+ 38,00 kr
 • 100+ 33,50 kr
 • 500+ 30,60 kr
Lägg till i önskelista
Lägg till för att jämföra

Syren som häckväxt

Syren eller bondsyren, är en kraftig buske som är mest känd för sina vackra och doftande blommor som är lila till färgen. Syrenen är även känd för att trivas överallt och för dess rika blomning. Syrenen växer snabbt och därför är det en god idé att klippa den regelbundet, speciellt i mindre trädgårdar. För övrigt är detta en häckväxt som kräver väldigt lite skötsel.

Syrenens doftande blommor kommer att locka till sig bin, fjärilar och andra insekter. På så vis stöder du inte bara den lokala naturen, du får också en mer livfull trädgård. Dessutom kommer insekterna att se till att dina blommande växter kan fortplanta sig. Syrenen trivs i såväl sol som i skugga, och i alla jordtyper. Det råder således inget tvivel om huruvida syrenen kommer att trivas i även din trädgård!

Syrensläktets ursprung

Syrener förekommer naturligt i Balkan, men återfinns nuförtiden även vilt i andra europeiska länder och i Amerika. I Europa har syrenen nått sin nuvarande status som trädgårdsväxt tack vare det ottomanska riket, där syrenen var populär som prydnadsväxt. Så tidigt som på 1500-talet importerades syrener till Europa och planterades i trädgårdar här. Och från och med 1700-talet exporterades syrener från Europa till Amerika.

Under loppet av dessa hundratals år har syrenen bevisat att den egentligen inte är en särskilt 'vanlig' trädgårdsväxt. Genom att överleva på ett så stort och växlande område, vad beträffar klimat och omständigheter, har syrenen visat oss hur kraftig den är. Även om det nuförtiden finns ett brett utbud av olika sorters syrener, är den normala syrenen fortfarande väldigt populär. Bondsyrenen lämpar sig dessutom väldigt bra som häckväxt tack vare dess maximala höjd på ca. 3-4 meter.

Köp bondsyren på Hackvaxteronline.se

I webbutiken Hackvaxteronline.se hittar du naturligtvis bondsyren, vars latinska namn är syringa vulgaris. Hos oss kan du beställa och betala dina häckväxter på ett sätt som är både enkelt och säkert. När du köper häckväxter på Hackvaxteronline.se kan du dessutom dra nytta av vår mångåriga erfarenhet inom sektorn, och en hög servicenivå. Vi levererar syrenerna hem till dig snabbt, och försäkrar samtidigt att växterna är av högsta möjliga kvalitet. Förutom att använda syren som häckväxt kan du naturligtvis också välja att plantera syrenen som kantväxt. Tveka inte att ta kontakt med vår kundtjänst ifall du har frågor om våra produkter eller tjänster. Vi hjälper dig mer än gärna!

Visa mer Visa mindre