Jämför produkter
 1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.
Stäng

Syren

Syringa vulgaris
Från 42,50 kr

Product Info

Syringa vulgaris, vars svenska namn är bondsyren, eller helt enkelt syren, är en mycket robust syrensort, som introducerades i Centraleuropa på 1500-talet. Denna syrensort lämpar sig utmärkt för anläggandet av häckar, tack vare sina vackra, lila blommor. Vidare doftar den också underbart, vilket lockar massor av fjärilar och insekter till din trädgård.

Den bästa tiden att beskära en syren är i juni. Det är mycket viktigt att beskära syrenen i god tid: denna växt tenderar nämligen att växa väldigt snabbt och högt, vilket kan leda till att andra växter kvävs av syrenen. Säkerställ dock att du lämnar både gamla och unga grenar kvar i häcken i och med beskärningen.

Fördelar

 • Frodig blomning.
 • Syrenens doft lockar till sig insekter och fjärilar.
 • Lämpar sig både för stora och små trädgårdar.

Nackdelar:

 • Bör beskäras årligen om den planteras i små trädgårdar.
Visa mer Visa mindre

Specifications

 • Blommande växt Blommande växt
 • Doftande Doftande
 • Lockar till sig insekter Lockar till sig insekter
 • Populär bland fåglar Populär bland fåglar
Maximal bredd i cm
100 - 150
Maximal höjd i cm
150 - 200
Växtplats
Skugga, Halvskugga, Full sol
Vinterhärdighet
Bra
Bladfärg
Grönt
Giftig
Nej
Tillväxt per år i cm
30 - 50
Växtsätt
Brett upprättväxande
Latinskt namn
Syringa vulgaris
Produktegenskaper
Lövfällande, Populär bland fåglar, Blommande växt, Doftande, Lockar till sig insekter
Växtzoner
Zon 6
Barrotad

Syren Barrotad 40-60 cm

42,50 kr Från 31,80 kr

Syren Barrotad 40-60 cm

42,50 kr Från 31,80 kr
Tillgänglig
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal per löpmeter
4
Typ av rötter
Barrotad
St per förpackning
25
Minsta försäljningsenhet
25
Visa detaljer
Tillgänglig
 • 25+ 42,50 kr
 • 50+ 37,00 kr
 • 100+ 32,50 kr
 • 500+ 31,80 kr
Lägg till i önskelista
Lägg till för att jämföra

Product Info

Syren som häckväxt

Syren eller bondsyren, är en robust buske som är mest känd för sina vackra och doftande blommor som är lila till färgen. Utöver detta är syrenen även känd för att den trivs överallt och präglas av en riklig blomning. Syrenen växer snabbt, med den påföljd att den bör beskäras regelbundet, speciellt i mindre trädgårdar. För övrigt är detta en häckväxt som kräver väldigt lite skötsel.

Syrenens doftande blommor kommer att locka till sig bin, fjärilar och andra insekter. På så vis stöder du inte bara den lokala naturen, du får också en mer livfull trädgård. Dessutom kommer insekterna att se till att dina blommande växter kan fortplanta sig. Syrenen trivs i såväl soliga som i skuggiga lägen, och i alla jordtyper. Det råder således inget tvivel om att syrenen kommer att trivas utmärkt även i din trädgård!

Syrensläktets ursprung

Syrener förekommer naturligt i Balkanområdet, men återfinns nuförtiden även vildväxande i andra europeiska länder och i Amerika. I Europa har syrenen nått sin nuvarande status som trädgårdsväxt tack vare Ottomanska riket, där syrenen var en populär prydnadsväxt. Så tidigt som på 1500-talet importerades syrener till Europa och planterades i trädgårdar här. Från och med 1700-talet exporterades syrener vidare från Europa till Amerika.

Under århundradenas lopp har syrenen bevisat att den egentligen inte är en fullkomligt vanlig trädgårdsväxt. Syrenen är i själva verket en ytterst robust växt som överlever på ett väldigt stort och omväxlande område vad beträffar klimat och omständigheter. Även om det nuförtiden finns ett brett utbud av olika sorters syrener, är den vanliga syrenen fortfarande väldigt populär. Bondsyrenen lämpar sig dessutom väldigt bra som häckväxt, eftersom den kan uppnå en höjd på ca. 3-4 meter.

Köp bondsyren på Hackvaxteronline.se

I vår webbutik på Hackvaxteronline.se hittar du naturligtvis bondsyren, vars latinska namn är Syringa vulgaris. Hos oss kan du beställa och betala dina häckväxter på ett sätt som är både enkelt och säkert. När du köper häckväxter på Hackvaxteronline.se kan du dessutom dra nytta av vår mångåriga erfarenhet inom branschen, och en hög servicenivå. Vi levererar syrenerna hem till dig så snabbt som möjligt, och säkerställer samtidigt att växterna är av högsta möjliga kvalitet. Förutom att använda syren för anläggandet av häckar kan du naturligtvis också plantera syrenen som kantväxt. Tveka inte att ta kontakt med vår kundtjänst ifall du har frågor om våra produkter eller tjänster. Vi hjälper dig mer än gärna!

Visa mer Visa mindre
Vi hittade andra produkter du kanske gillar!