Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Ligusterhäck - pris

Ligusterhäck - pris

Man kan lätt och snabbt köpa ligusterhäck till billiga priser på Hackvaxteronline.se. I kategorin “liguster” under fliken “lövfällande häckväxter” hittar du de sorter vi erbjuder samt massor av information om ligustern. När du valt ut den växt du vill ha ser du en överblick över alla de varianter vi erbjuder. Våra ligusterhäckar finns som barrotade (billigaste alternativet), plantor med klump (medel) och plantor i kruka (dyraste alternativet), beroende på tillgänglighet och säsong. Vi har också ligusterhäck som färdighäck - den populära bredbladiga ligustern har nyligen fått äran att odlas som färdig häck. På sidan “plantera ligusterhäck” kan du läsa mer om fördelarna och nackdelarna med de olika typerna av ligusterhäckar.

Efter att du har valt ut den växt som passar dig är det bara att ta reda på hur många plantor du ska beställa. I katalogen kan du ange antalet plantor eller den längd häcken ska ha. Priset visas direkt. Våra ligusterhäckar är tillräckligt höga för att bilda en (liten) häck när de levereras till dig, varefter de fortsätter växa tills de når önskat höjd. Det kan ta några år innan häcken vuxit sig stor, beroende på sorten, förhållandena och plantornas höjd. Plantornas grenar är nästa helt nakna när de hamnat i din trädgård, och det tar en stund innan bladen kommer tillbaka. Större plantor har fler blad än små. Vill du ha en tät häck med detsamma, så är det en bra idé att köpa färdig häck av bredbladig liguster.

Ligusterns historia

Ligusterns historia

Liguster är allmänt utbredd i Sverige samt i resten av Europa. Den finns i trädgårdar, parker och förvildad från odling, men liguster förekommer också naturligt i Central- och Sydeuropa. Bredbladig liguster eller ligustrum ovalifolium däremot är inte av europeiskt ursprung, utan härstammar ursprungligen från Asien, från bergsområden som Himalaya. Det var först på 1700-talet som denna växt infördes till Europa. Även om ligustern var robust och relativt härdig tålde den inte de kalla vintrarna här i Europa. Milda vintrar var inte något problem, men i stränga vintrar fanns en risk för att växterna dog.

Genom naturligt urval, odling och förädling har ligustern anpassats till klimatet i Europa. Idag frodas ligustern i hela Europa, utan hjälp. Tack vare detta har liguster blivit en lättodlad häckplanta, och den har odlats som häck ända sedan 1800-talet. Det här betyder dock inte att det är gammaldags att ha en ligusterhäck. Ligustern är fortfarande en älskad häckväxt som gör sig bra i varje trädgård. De ligusterhäckar som säljs på Hackvaxteronline.se är alla vintergröna och väldigt härdiga.