Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Köpa avenbok på nätet

Om du tror att avenbok kunde vara en bra häckväxt för din trädgård, men inte ännu är fullt övertygad, har du hittat rätt. Nedan hittar du mer information om varför avenbok är ett ypperligt val. Avenbok är en välkänd sort som är besläktad med björkträdet, vilket man kanske inte skulle ana i första hand eftersom de till utseendet är väldigt olika. Avenbok har egentligen mer likheter med bokträdet, även om dessa sorter trots namnet inte är besläktade.

Det finns, som du säkert känner till, väldigt stora skillnader häckväxter emellan. De egenskaper som kännetecknar en avenbok är att den är väldigt lättskött, lövfällande, att den växer med en medelmåttlig hastighet och att den har vackra blad som till ytan är rynkiga. Att den är lättskött innebär främst att den trivs i nästan alla jordtyper, och att den inte är krånglig vad gäller vätskebehov eller solljus. Den växer alltså nästan i alla tänkbara omständigheter. Detta är ett exempel på en egenskap som gör att den är olik en bokhäck. Den enda nackdelen om man jämför avenbok och bokhäck är att avenboken tappar mer blad om vintern.

Priset på avenbok

Hackvaxteronline.se levererar alltid häckväxter av högsta möjliga kvalitet. Detta gäller såväl avenbok som andra häckväxter i vårt sortiment. Eftersom vissa plantor mer svårodlade än andra, syns dessa skillnader naturligtvis i växternas pris. En annan egenskap som skiljer växterna åt är deras växthastighet. Om du till exempel jämför en buxbom med en tuja 'Brabant', som växer tre gånger snabbare än den förstnämnda, inser du snabbt vad vi menar. Också andra aspekter inverkar på priset, såsom exempelvis växtens popularitet.

Avenbok tillhör en av de förmånligare sorterna i detta avseende. Avenbokens popularitet i kombination med att den är så lättodlad, även i större mängder, är delorsaker till detta. Också större plantor är relativt förmånliga, så du kan också välja att köpa plantor som till och med är högre än en meter utan att det kostar dig skjortan. Vi rekommenderar avenbok som häckväxt åt ett flertal av våra kunder. Särskilt för kunder som kanske inte besitter en trädgård med optimala förhållanden för mer svårskötta häckväxter är avenboken ett ypperligt alternativ. Det allra viktigaste är nämligen att din häck förblir frisk och kry under uppväxten. Få saker är så frustrerande som att plantera en häck som inte överlever ens ett år, enbart på grund av att den häckväxt som ursprungligen valdes inte var den rätta för trädgården i fråga.

Ifall du behöver mera information gällande häckväxter kan du alltid kontakta vår kundtjänst, eller läsa mer på våra informativa nätsidor, till exempel om du vill lära dig mer om plantering av avenbok eller beskärning av avenbok. Vår vänliga personal betjänar dig med glädje. På så vis kan du försäkra dig om att de häckväxter du beställer är exakt rätta för just din trädgård.