Häckplantor - introduktion

Häckplantor - introduktion

Häckplantor (eller häckväxter) kallas växter som inte bara passar som solitärer eller i grupper utan även som häck. Det kan vara en smaksak om man vill betrakta en viss växt som häckplanta och det finns väldigt många faktorer att ha i åtanke när man ska köpa häckplantor. Det finns lika många häckplantor som det finns åsikter om häckplantor. På Hackvaxteronline.se säljer vi plantor som vi tycker lämpar sig perfekt som häck, och det kan vara en lövfällande, blommande, städsegrön, friväxande, stor eller liten häck eller något helt annat… Läs beskrivningarna noggrant för att ta reda på om du väljer rätt växt.

Häckplantor för den naturliga trädgården

Häckplantor för den naturliga trädgården

Många människor som har en liten trädgård vill helst hålla den fin och städad, men det finns också de som vill vara ute i naturen i sin egen trädgård, vare sig den är liten eller stor. Vi har häckplantor för båda grupperna. Häckplantor som kan odlas som friväxande eller oklippt häck är oftast samma sorter som har ymnig blomning, bärgivande kvistar, väldoftande blommor samt är lövfällande. Om du gillar ett naturligt växtsätt så är lövfällande, blommande häckplantor för dig. Är du på jakt efter en rak, ståtlig och fin häck för den välskötta trädgården så rekommenderar vi att välja en av våra städsegröna häckplantor, t.ex. barrväxter.

Beskärning av häckplantor

Beskärning av häckplantor

Det är inte alla som tycker det, men det finns en uppfattning om att det är besvärligt att beskära häckar. Det beror dock lite på vilken häckplanta vi pratar om. Vissa sorter växer sig snabbt stora och skall beskäras minst en eller flera gånger om året så häcken inte blir ful eller för stor. Kolla noga om den häckplanta du tänkt dig köpa är anspråkslös eller ska beskäras med jämna mellanrum. Långsamväxande häckplantor är alltid ett bra val vad gäller skötselkrav och det finns även en rad olika (ofta lövfällande) häckplantor som inte behöver beskäras alls.

Häckplantor - härkomst och ändamål

Häckplantor - härkomst och ändamål

I vårt sortiment hittar man både en del inhemska och en stor grupp av växter som härstammar från fjärran länder. Och då snackar vi bara naturliga arter. Häckplantor är ofta inte naturliga arter utan korsningar mellan två eller flera olika arter. Många hybrider och andra korsningar är både starkare, härdigare och finare att se på än sina föregångare, så det lönar sig ofta att välja en (ny) hybrid i stället för en naturlig art. Det finns även sorter som korsades fram från en naturlig art och en tidigare korsning eller till och med från två tidigare hybrider. Hos oss får du själv bestämma om du föredrar en vacker hybrid eller en urgammal naturlig art - det spelar ingen roll för oss, det är du som bestämmer! Vi erbjuder allt från fina barrväxter till billiga bokplantor och speciella sorter av japansk järnek.

Hackvaxteronline.se - häckplantor för all dina behov

Hackvaxteronline.se - häckplantor för all dina behov

Här på Hackvaxteronline.se tar vi häckplantor på allvar. Vi har specialiserat oss på häckplantor för att kunna ge våra kunder den kvalitet och service de förtjänar. Vi har inte blivit en av Europas största häckväxtleverantörer genom att sälja dåliga plantor… När du köper häckplantor på Hackvaxteronline.se kommer du spara enormt mycket pengar samt kan vara säker på att du köper de bästa häckplantor som finns på marknaden. Vi har nära kontakter med våra odlare så vi vet var och på vilket sätt dina häckplantor har odlats. På så sätt kan vi spåra våra plantor till enskilda odlare. Ta gärna en titt på sidan och bli inspirerad av vårt omfattande sortiment!