Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Avenbok som färdighäck


Avenbok är en vacker och robust häckväxt som dessutom är lätt att sköta om och trivs bra på de flesta platser. Därför är det inte så konstigt att avenboken är en väldigt populär häckväxt. Särskilt bland dem som är förtjusta i bokhäckar, men vars trädgårdar inte är lämpliga för en bokhäck. Avenboken är nämligen till utseendet väldigt lik boken, även om de två växterna inte ens är besläktade. Det finns egentligen bara en nackdel med avenboken, som för övrigt är en egenskap också hos många andra häckväxter: den tar en ganska lång tid innan den vuxit till en tät häck. Lyckligtvis har vi en lösning till detta!

På Hackvaxteronline.se säljer vi nämligen inte enbart fristående plantor, utan också färdighäck. Våra färdighäckar kommer i element som är antingen 50 cm eller en meter långa, som på våra plantskolor har odlats till fullvuxna häckar. Med hjälp av dessa häckelement kan du alltså inom loppet av en dag plantera en komplett häck, som omedelbart fungerar som ett tätt insynsskydd. Detta är en lösning som fungerar utmärkt för till exempel trädgårdar invid nybyggda hus, som man ofta snabbt vill göra mer mysiga, eller om man snabbt vill ge sin trädgård en ny look.

Plantering av avenbok som färdighäck

Plantering av avenbok som färdighäck

Vi säljer vår färdighäck i olika storlekar, de minsta elementen är 50 cm långa och 60 cm höga, och de största är en meter långa och två meter höga. Dessa element kan således användas för att anlägga en lägre prydnadshäck, eller för en högre, insynsskyddande häck. Dessa häckelement kan i princip planteras under hela året, så länge jorden inte är frusen. Ta dock i beaktande att dessa växter kan vara väldigt tunga, särskilt de större exemplaren kan väga upp till 150 kg under fuktigare omständigheter. Vi rekommenderar därför att du ber någon om hjälp när du vill plantera dessa häckelement. På så vis går själva planteringen smidigare och snabbare, och då kan du till och med anlägga en 30 m lång häck under loppet av en förmiddag!

färdighäck Avenbok

När du beställer färdighäck hos oss är plantorna inpackade på olika sätt. De större elementen är inpackade i en pappförpackning. Denna pappförpackning är biologiskt nedbrytbar och kan därför planteras med själva plantorna. Förpackningen kommer av sig själv ge utrymme åt plantornas rötter att etablera sig. Våra mindre och krukodlade färdighäckar levereras däremot i plastförpackningar som måste avlägsnas innan själva planteringen.

Färdighäck är idealisk för dem som inte vill vänta i många år på att häcken skall växa till sig. Med hjälp av dessa häckelement får du omedelbart en vacker och tät häck i din trädgård. Egentligen fungerar vår färdighäck både som häck och staket på en och samma gång!