Jämför produkter
 1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.
Stäng

Juniperus chinensis 'Blue Alps'

Juniperus chinesis 'Blue Alps'
Från 42,50 kr

Product Info

Juniperus chinensis 'Blue Alps' är en vacker en-sort som kännetecknas av ett fontänliknande utseende, vilket beror på dess upprätta växtsätt och överhängande grenar. Vissa trädgårdsmästare väljer att plantera dessa städsegröna barrträd som solitära buskar, men på grund av sitt kompakta växtsätt lämpar den sig också utmärkt för anläggandet av medelhöga häckar. I övrigt kommer de blågröna barren på Juniperus chinensis 'Blue Alps' att pryda din trädgård året runt.

Fördelar:

 • Unikt och karakteristiskt växtsätt
 • Städsegrön
 • Ytterst vinterhärdig
 • Trivs i så gott som alla väldränerade jordtyper

Nackdelar:

 • Blir inte högre än cirka 1,50 meter
 • Vattenstagnation kan leda till att plantorna skadas
Visa mer Visa mindre

Specifications

 • Lämplig som hög och låg häck Lämplig som hög och låg häck
 • Långsamväxande Långsamväxande
 • Vintergröna häckväxter Vintergröna häckväxter
Maximal bredd i cm
100
Maximal höjd i cm
150 - 200
Växtplats
Halvskugga, Full sol
Vinterhärdighet
Bra
Bladfärg
Blågrönt
Giftig
Nej
Tillväxt per år i cm
25 - 50
Växtsätt
Buskigt, Kompakt, Upprätt
Latinskt namn
Juniperus chinesis 'Blue Alps'
Produktegenskaper
Vintergröna häckväxter, Långsamväxande, Lämplig som hög och låg häck
P9 Tray

Juniperus chinensis 'Blue Alps' P9

42,50 kr Från 31,40 kr

Juniperus chinensis 'Blue Alps' P9

42,50 kr Från 31,40 kr
Tillgänglig
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal per löpmeter
6
Typ av rötter
P9 Tray
St per förpackning
18
Minsta försäljningsenhet
18
Visa detaljer
Tillgänglig
 • 18+ 42,50 kr
 • 90+ 36,70 kr
 • 270+ 32,70 kr
 • 450+ 31,40 kr
Lägg till i önskelista
Lägg till för att jämföra

Product Info

Barrträd med ett unikt utseende

Juniperus chinensis 'Blue Alps' härstammar från Asien och har ett karakteristiskt växtsätt som har lett till att den med årens lopp har blivit allt populärare. Många trädgårdsmästare har fallit för växtens böjda och lätt överhängande grenar. Av denna anledning väljer många att plantera Juniperus chinensis 'Blue Alps' som solitära buskar, men dess blågröna blad och flagnande bark gör att den också är ytterst praktfull om den planteras för anläggandet av barrträdshäckar.

Till skillnad från de flesta andra barrträd som används för anläggandet av häckar kommer denna växt att uppnå sin fulla potential om man inte beskär den i väldigt formella former, eftersom den på så sätt behåller sitt karakteristiska växtsätt. Juniperus chinensis 'Blue Alps' lämpar sig emellertid inte för anläggandet av höga och insynsskyddande häckar, eftersom den har en maximal höjd på 1 till 1,50 meter och bara växer med cirka 10 till 15 centimeter årligen. I övrigt är enar städsegröna häckväxter, vilket innebär att Juniperus chinensis 'Blue Alps' behåller sina blågröna och lätt glänsande barr året runt.

En lättodlad häckväxt

Liksom de flesta andra enar trivs Juniperus chinensis 'Blue Alps' utmärkt i så gott som alla jordtyper. Den har sitt ursprung i klippiga bergstrakter i Östasien och har där vant sig vid att den inte alltid får lika mycket vatten, den har med andra ord lärt sig att utstå torka väl. Enen är och förblir dock naturligtvis en barrväxt, vilket innebär att den inte trivs i jord som förblir blöt. Därför är det viktigt att man planterar Juniperus chinensis 'Blue Alps' i väldränerad jord. Lätt sur jord passar i själva verket bäst för dessa barrträd. Om jorden i din trädgård är basisk kan du använda torv eller sur planteringsjord i och med att du planterar dessa barrträd i trädgården.

Juniperus chinensis 'Blue Alps' är i många avseenden en lättodlad häckväxt. Den trivs på många platser där andra häckväxter har det svårt, till exempel i storstäder eller vid kusten, och den är väldigt anspråkslös vad beträffar skötsel. Denna en-sort behöver inte nödvändigtvis beskäras alls, men om du trots detta vill klippa den bör du undvika att klippa grenarna längre än de är gröna. Med undantag för idegranen skjuter barrträd nämligen inte nya skott från gammal ved.

Köp Juniperus chinensis 'Blue Alps' online

Juniperus chinensis 'Blue Alps' har blivit väldigt populär bland många trädgårdsmästare, vilket är föga förvånande om man beaktar dess unika utseende. Om du så snabbt som möjligt vill anlägga dessa vackra barrträd i trädgården kan du snabbt och enkelt beställa dem på Hackvaxteronline.se. Vi levererar de allra vackraste häckväxterna från de bästa odlarna i Europa direkt till din hemadress.

Visa mer Visa mindre