Jämför produkter
 1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.
Stäng

Kameliaschersmin

Philadelphus virginal

Kameliaschersmin (Philadelphus virginal) är en hybrid (korsning mellan olika arter) är en hybridväxt (en korsning mellan olika arter) av philadelphus, som blommar i maj och juni med doftande, gräddvita blommor. Kameliaschersmin är en snabbväxande häckväxt som bör beskäras grundligt varje år. Detta gör att kameliaschersmin endast lämpar sig för anläggandet av breda, friväxande häckar, vilket medför att häckar av kameliaschersmin enbart passar i större trädgårdar. Kameliaschersmin ska helst beskäras genast efter att den har blommat klart i slutet av sommaren, för att säkerställa att den blommar frodigt nästa år och inte blir för stor. Om du vill föryngra växten ska du gallra bort alla gamla skott strax ovanför marken på vintern. Nya skott kan förkortas med minst en fjärdedel eller högst upp till hälften av skottens längd.

Fördelar:

 • Doftande blommor.
 • Lämpar sig utmärkt för friväxande häckar.

Nackdelar:

 • Lämpar sig enbart för breda häckar p.g.a. sitt växtsätt.
 • Häckar av kameliaschersmin blir inte fullständigt täta.
Visa mer Visa mindre
 • Doftande Doftande
 • Brett växande Brett växande
 • Informell häck Informell häck
 • Snabbväxande Snabbväxande
Vinterhärdighet
Bra
Latinskt namn
Philadelphus virginal
Produktegenskaper
Lövfällande, Snabbväxande, Brett växande, Informell häck, Doftande
Växtzoner
Zon 4
Steg 1Välj rottyp
Vilka rottyper finns tillgängliga
Barrotad
Barrotad
Från 22,30 kr
Kruka
Kruka
Från 70,20 kr
Steg 2Välj antal och meter
Barrotad

Kameliaschersmin barrotad 40-60 cm

31,90 kr Från 22,30 kr

Kameliaschersmin barrotad 40-60 cm

31,90 kr Från 22,30 kr
7.5% Rabatt I kundvagnen
Tillgänglig fr.o.m.
okt. 2021
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal per löpmeter
4
Typ av rötter
Barrotad
St per förpackning
25
Minsta försäljningsenhet
25
Visa detaljer
Tillgänglig fr.o.m.
okt. 2021
 • 25+ 31,90 kr
 • 50+ 27,80 kr
 • 100+ 25,10 kr
 • 500+ 22,30 kr
Lägg till i önskelista
Lägg till för att jämföra
Kruka

Kameliaschersmin kruka 40-60 cm

99,40 kr Från 70,20 kr

Kameliaschersmin kruka 40-60 cm

99,40 kr Från 70,20 kr
Tillgänglig fr.o.m.
aug. 2021
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal per löpmeter
4
Typ av rötter
I kruka
Minsta försäljningsenhet
10
Visa detaljer
Tillgänglig fr.o.m.
aug. 2021
 • 10+ 99,40 kr
 • 50+ 82,60 kr
 • 100+ 73,60 kr
 • 200+ 70,20 kr
Lägg till i önskelista
Lägg till för att jämföra

Kameliaschersmin som häck

Kameliaschersmin är en populär häckväxt. Kunder uppskattar särskilt växtens vackra, vita blommor som doftar ljuvligt. Blommornas doft påminner om jasmin, även om kameliaschersmin inte är besläktad med jasmin. Doften är utan tvekan ett stort plus vad denna växt beträffar. När du kommer hem kan du omedelbart njuta av häckens underbara doft – och det är ett rent nöje!

Kameliaschersmin är en trevlig häckväxt som kännetecknas av grenar och blommor som sprider sig på ett vackert sätt. Växten uppnår sin fulla potential om den får gott om plats att växa och utvecklas. Kameliaschersmin passar således särskilt bra för lantliga och stora trädgårdar. Den smälter in i omgivningen och gör trädgården mer livfull och spännande. Ta dock i beaktande att kameliaschersmin är giftig för katter. Vanligtvis undviker katter kameliaschersmin av sig själva, men detta utesluter inte att katter ibland äter av växten.

Köp kameliaschersmin på Hackvaxteronline.se

Köp kameliaschersmin på Hackvaxteronline.se

Kameliaschersmin har blivit allt populärare på Hackvaxteronline.se. Denna växt har varit en del av vårt sortiment redan i många års tid, och vi har alltid fått mycket positiv feedback från våra kunder gällande kameliaschersminen, speciellt när det kommer till växtens härliga doft. Om du köper kameliaschersmin till trädgården har du något riktigt vackert att se fram emot! Beställ kameliaschersmin snabbt och enkelt i vår webbshop med hjälp av menyn ovan. Genom att handla på Hackvaxteronline.se kan du dessutom dra nytta av vår personliga service.

När du har slutfört beställningen av dina häckväxter ser vi till att produkterna levereras till dig så snabbt som möjligt. Häcken kan planteras omedelbart efter leveranstillfället, så att du kan börja njuta av den direkt! Det tar ett tag innan plantorna växer ihop till en enhetlig häck och blir en del av trädgården, men kameliaschersminen belönar dig med en överväldigande första blomning! Du får gärna kontakta oss och berätta vad du tycker om dina nya häckväxter.

Visa mer Visa mindre