Ädelcypress

På grund av vårt stora utbud av sorter är ädelcypressen en oumbärlig del av många trädgårdar. Speciellt de blågråa och gula sorterna av ädelcypress är populära och lämpar sig bra till häck. En nackdel med ädelcypressen är att den brukar bli vedartad på insidan med tiden. Detta kan inte undvikas, men du kan fördröja denna process genom regelbunden beskärning. Med beskärning säkerstaller du att din ädelcypress håller sig fin länge. Ädelcypressen ska inte stå med fötterna i vattnet.

Ädelcypress - mer information

Ädelcypress som häck

Ädelcypress som häck

Ädelcypress är en doftande vintergrön häckväxt som används i trädgården. Den behöver bara lite skötsel, växer snabbt till en tät häck, och ger avskildhet i trädgården. De mjuka barren sticker inte. Ädelcypressen ser vänlig, men ändå ganska massiv ut. Träden bildar en ljusgrön avskärmning runt trädgården som gör att din trädgård känns som en mycket trevlig plats att vara i.

Ursprungligen kommer ädelcypress från USA, men också här i Sverige trivs ädelcypress väldigt bra. Trots att de inte blir lika stora som träden i USA – där de blir upp till 60 m höga – trivs ädelcypress även i Europa, där de blir upp till 40 m höga i det vilda. Om den används som häck, bör ädelcypress beskäras varje år.

>Köp ädelcypress på nätet

Köp ädelcypress på nätet

På Hackvaxteronline.se får du också köpa ädelcypress. Vi har valt ut bara de sorter som passar väl in i trädgården och lämpar sig bra för klimatförhållandena i de norra och västra delarna av Europa. Ädelcypressen får dock inte utsättas för häftiga regn, om inte jorden är väldränerad. Trots att ädelcypress trivs bäst i havsklimat med fuktig luft, är häckväxten ändå ganska tålig.

Det är enkelt att köpa ädelcypress på Hackvaxteronline.se. I menyerna kan du ange exakt hur många meter häck du behöver. Sedan beräknar programmet hur många växter som behövs. På så sätt kan du enkelt sätta ihop och beställa din egen häck bakom datorn – vi tar hand om resten! Vi erbjuder snabb leverans och personlig service: varorna levereras vanligtvis inom bara några dagar. Sedan kan du plantera dina häckväxter så fort som möjligt!