Kruka

 1. Lagerhägg 'Tico' (40-60 cm)
  Från 174,08 kr
  Kvalitet:
  Normal kvalitet
  Plantavstånd:
  4.0 St per meter
  Rötter:
  I kruka

  Minsta försäljningsenhet: 10

  Antal:
  10+
  259,98 kr
  15+
  215,88 kr
  50+
  198,00 kr
  200+
  174,08 kr

  Direktleverans

Lagerhägg 'Tico' som häckväxt

Lagerhägg 'Tico' som häckväxt

Med hjälp av lagerhäggen 'Tico' kan även du anlägga en lättskött och vacker lagerhäggshäck. Denna väldigt vinterhärdiga häckväxt kännetecknas av dess särskilt kompakta växtsätt. Därigenom kan du skapa en insynsskyddande häck med ett klassiskt utseende. Lagerhäggen 'Tico' har ett elegant och luxuöst utseende som på ett praktfullt sätt passar in i vilken trädgård som helst. Oberoende om din trädgård är formell eller informell kan du försäkra dig om att lagerhäggen 'Tico' bidrar med sin prakt. Lagerhäggen 'Tico' har, förutom dess eleganta utseende, även ett antal andra egenskaper som gjort att den blivit en väldigt omtyckt häckväxt.

Lagerhäggen 'Tico' får vita, diskreta blommor som lockar till sig fjärilar och bin, vilket bidrar till biodiversiteten i din trädgård. Därtill är det fullständigt möjligt att plantera lagerhäggen 'Tico' även på en blåsigare plats. Så länge man sköter om häcken på rätt sätt kommer häcken tåla även hårdare havsvind. Lagerhäggen 'Tico' tål också förorenad luft utmärkt. Lagerhäggen 'Tico' trivs på en plats i såväl sol, halvskugga som i skugga. Om du är beredd att spendera lite tid och energi på att sköta om denna lagerhägg, kan du dessutom plantera den i vilken jordtyp som helst.

Beskärning och skötsel av lagerhägg 'Tico'

Beskärning och skötsel av lagerhägg 'Tico'

Vi rekommenderar att man beskär lagerhäggen 'Tico' en eller två gånger årligen, beroende på hurdant resultat du vill åstadkomma. Om du vill ha en väldigt stram häck lönar det sig att beskära den två gånger per år. Eftersom 'Tico' inte är särskilt snabbvuxen, kan det till och med räcka med en beskärning årligen. Ett annat tips när det gäller skötsel, är att tillfoga lite planteringsjord i jorden vid själva planteringstillfället så att jorden är rik på humus, vilket din lagerhägg kommer gilla.

På så vis får lagerhäggen en bra start i din trädgård. Kom ihåg att vattna din nyss planterade lagerhägg regelbundet under de första veckorna efter planteringen. Lagerhäggen 'Tico' föredrar nämligen jord som är ganska fuktig. Var dock försiktig med att vattna den för mycket, lagerhäggen 'Tico' ogillar nämligen att stå med fötterna i blöt. Har din lagerhägg redan vuxit till sig? Då lönar det sig att ge den extra mycket vatten en gång i veckan, särskilt under torrare perioder. På så vis förebygger du att lagerhäggen 'Tico' torkar ut. För övrigt kan du gödsla den två gånger per år med lite organisk trädgårdsgödsel så att jorden hålls rik på mineraler och näringsämnen som är viktiga för din häck.

Köp lagerhägg 'Tico' online

Köp lagerhägg 'Tico' online

Letar du efter en lagerhäggshäck som består av 'Tico'? Eller vill du kanske plantera några häckväxter solitärt eller i grupp? Då har du hittat rätt när du hittat till Hackvaxteronline.se. Hos oss kan du köpa lagerhägg 'Tico' snabbt och enkelt online. Vi levererar lagerhägg av högsta möjliga kvalitet. De är välförgrenade från botten upp, och har fått professionell skötsel på plantskolorna. På så vis är plantorna färdiga för att anläggas i din trädgård. Lagerhäggen 'Tico' är en häckväxt som blivit allt populärare under den senaste tiden, framför allt tack vare dess vackra utseende.

Berika din trägård med en utomordentligt vacker häckväxt och beställ lagerhägg 'Tico' online redan idag via vår webbutik.