Kruka

 1. Lagerhägg 'Mano' (30-40 cm)
  Från 137,16 kr
  Kvalitet:
  Normal kvalitet
  Plantavstånd:
  4.5 St per meter
  Rötter:
  I kruka

  Minsta försäljningsenhet: 10

  Antal:
  10+
  215,88 kr
  15+
  180,11 kr
  50+
  163,37 kr
  200+
  137,16 kr

  Direktleverans

 2. Lagerhägg 'Mano' (40-50 cm)
  Från 170,54 kr
  Kvalitet:
  Normal kvalitet
  Plantavstånd:
  4.0 St per meter
  Rötter:
  I kruka

  Minsta försäljningsenhet: 10

  Antal:
  10+
  233,77 kr
  15+
  196,75 kr
  50+
  180,11 kr
  200+
  170,54 kr

  Direktleverans

Lagerhägg 'Mano' i trädgården

Lagerhägg 'Mano' i trädgården

Körsbärslager är en av de mest älskade häckväxterna, eftersom den ser mycket muntrare ut än de flesta barrträd och andra vintergröna häckväxter. En lagerhäggshäck har en lite mindre stram form, och därmed en helt annan utstrålning. Det beror till en stor del på växtens blad. Dessa är ganska stora och ovalformade, och har en praktfull glans på ovansidan. Lagerhäggen 'Mano's blad är lite mindre än exempelvis bladen på den populära lagerhäggen 'Rotundfolia'. Men eftersom lagerhäggen 'Mano' främst lämpar sig för en medelhög häck, fungerar det väldigt bra.

Lagerhäggen 'Mano's blomning är mer praktfull än den hos de flesta lagerhäggssorter. Körsbärslagerns blomning är vanligtvis ganska diskret, men lagerhäggen 'Mano's ungefär 10 centimeter stora, vita blomsterkluster är dock iögonfallande. Blomningsperioden sträcker sig från maj till juni, och då kommer fjärilar gärna på besök till din trädgård. Dessutom doftar blommorna gott. Efter blomningen kommer mörka till mörkt violetta bär att uppenbara sig på grenarna. Fåglar gillar dessa bär.

De unga bladen hos lagerhäggen 'Mano' är bronsaktigt röda till färgen då de först uppenbarar sig, vilket också är iögonfallande. Detta skapar en vacker kontrast med växtens mörkgröna blad. Lagerhäggen tappar inte dessa blad sent på året, utan behåller sin vackra, gröna utstrålning även om vintern. 'Mano' trivs väl i klimat upptill zon 3.

Att plantera och sköta om lagerhägg 'Mano'

Att plantera och sköta om lagerhägg 'Mano'

Såsom alla andra lagerhäggar är 'Mano' inte besvärlig då det gäller jorden den kommer att stå i. Så länge dräneringen är välskött, kan lagerhäggen 'Mano' egentligen växa överallt. När du planterar denna lagerhägg är det bäst att göra det på en plats där den åtminstone får lite solljus en del av dagen. Lagerhäggen 'Mano' överlever i skugga, men mår bättre i halvskugga eller sol.

För att vara en lagerhägg, växer 'Mano' ganska långsamt, med en tillväxthastighet på 20 – 30 centimeter om året. En beskärning per år kan vara tillräckligt, men med två klippningar åstadkommer du en lagerhägg med ett relativt formellt utseende. Just eftersom blomningen hos lagerhägg 'Mano' är så iögonfallande, lönar det sig att beskära den då häcken har blommat klart. Klipp den dock inte på en alltför solig dag, för då kan delar av häckväxten torka ut.

Köp lagerhägg 'Mano' online

Köp lagerhägg 'Mano' online

Ifall du har förälskat dig i de vackra egenskaperna hos lagerhägg 'Mano', kan du lätt köpa denna häckväxt online via Hackvaxteronline.se. Då levereras de allra friskaste häckväxterna framför din dörr. Detta gäller naturligtvis också ifall du beställer en annan sorts lagerhägg hos oss, såsom idegran, liguster, aukuba, buxbom eller en annan sorts häckväxt.