Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Lagerhägg 'Rotundifolia' Klump 100-125 cm Extra kvalitet

Prunus laurocerasus 'Rotundifolia'
10% Rabatt I kundvagnen
282,60 kr
Tillgänglig

Product Info

Lagerhäggen 'Rotundifolia' är en högt uppskattad, vintergrön häckväxt. Den är dessutom vinterhärdig, snabbväxande, kompakt och elegant. Denna lagerhägg 'Rotundifolia' är 100-125 cm hög och levereras med rotboll.
Visa mer Visa mindre
  • Storbladig Storbladig
  • Snabbväxande Snabbväxande
  • Ger insynsskydd snabbt Ger insynsskydd snabbt
  • Vintergröna häckväxter Vintergröna häckväxter
Maximal bredd i cm
250 - 300
Maximal höjd i cm
400 - 500
Storlek (mäts vid leveranstillfället)
100-125 cm
Växtplats
Skugga, Halvskugga, Full sol
Vinterhärdighet
Bra
Typ av rötter
Klump
Kvalitet
Extra kvalitet
Antal per löpmeter
2.5
Bladfärg
Grönt
Giftig
Ja
Tillväxt per år i cm
25 - 50
Växtsätt
Upprätt
Latinskt namn
Prunus laurocerasus 'Rotundifolia'
Produktegenskaper
Vintergröna häckväxter, Snabbväxande, Storbladig, Ger insynsskydd snabbt
Minsta försäljningsenhet
10
Växtzoner
Zon 2
  • 10+ 282,60 kr
  • 15+ 247,30 kr
  • 50+ 222,10 kr
  • 200+ 190,00 kr

Product Info

Lagerhäggen 'Rotundifolia' (Prunus laurocerasus 'Rotundifolia') är en högt uppskattad häckväxt som är snabbväxande, vinterhärdig, vintergrön och sikttät. Denna häckväxt säkerställer att din trädgård pryds av en charmant, grön färg även under vintern när många andra växter i allmänhet är kala och livlösa. Denna lagerhägg behöver dock relativt mycket utrymme så att den kan utvecklas till en vacker och sund häck. Du kan också anlägga 'Rotundifolia' som underplantering eftersom den trivs bra även på en skuggig plats. Kom ihåg att beskära din lagerhäggshäck regelbundet. Denna lagerhägg 'Rotundifolia' är 100-125 cm hög och levereras med rotboll.

Lagerhäggen 'Rotundifolia': en sprudlande och lättskött häckväxt

Har du gott om utrymme i trädgården? I så fall är lagerhäggen 'Rotundifolia' ett utmärkt alternativ för en insynsskyddande häck med ett livfullt utseende. Lagerhäggar blir i allmänhet en aning bredare än andra insynsskyddande häckväxter, eftersom de har rätt stora blad. Att beskära dessa blad rakt genom skulle försämra häckens utseende, så försäkra dig om att lagerhäggen har gott om utrymme i trädgården. På så sätt kommer denna lagerhägg att bevisa att du inte behöver en stramklippt och perfekt trimmad häck för att skydda trädgården från insyn.

Detta är också orsaken till lagerhäggens popularitet, i synnerhet vad gäller lagerhäggen 'Rotundifolia'. Med sina avlånga och glänsande blad är detta en iögonfallande häckväxt med mycket karaktär. Men eftersom lagerhäggar också är vintergröna och tätt förgrenade säkerställer de att nyfikna förbipasserande inte kan se in i trädgården, året runt. Dessutom är lagerhäggen en lättskött häckväxt som inte kräver mycket skötsel: den trivs bra så länge den får stå i väldränerad jord och beskärs en gång om året.

En lagerhäggshäck trivs så gott som överallt

Det faktum att lagerhäggen 'Rotundifolia' är så pass lättskött är ytterligare en orsak till dess popularitet. För övrigt återfinns denna lagerhägg ofta i urbana trädgårdar, delvis på grund av att den tål luftföroreningar väl. 'Rotundifolia' trivs också i så gott som alla jordtyper. Sur eller näringsrik jord utgör inget problem för denna lagerhäggssort. Vi rekommenderar dock inte att du planterar denna lagerhägg i lerjord eller exceptionellt kalkrik jord, även om den tål lite kalk bättre än många andra häckväxter.

Vanligtvis rekommenderar man att lagerhäggar planteras på soliga platser, eftersom dess glänsande blad uppnår sin fulla potential där. I själva verket trivs den dock lika väl på skuggiga platser.

Visa mer Visa mindre
Vi hittade andra produkter du kanske gillar!