Kruka

 1. Berberis ‘Amstelveen’ (25-30 cm)
  Från 76,33 kr
  Kvalitet:
  Normal kvalitet
  Plantavstånd:
  5.0 St per meter
  Rötter:
  I kruka

  Minsta försäljningsenhet: 10

  Antal:
  10+
  103,78 kr
  15+
  92,97 kr
  50+
  81,11 kr
  200+
  76,33 kr

  Direktleverans

Ytterligare information om Berberis 'Amstelveen'

Berberis 'Amstelveen' som häckväxt

Växtarten Berberis, som även kallas surtom, har sitt ursprung i mellanöstern. Senare har den spritts norrut och vissa sorter har sedermera blivit väldigt populära som häckväxter i norra Europa. Det är egentligen inte så konstigt, eftersom den har alla förutsättningar för att växa till en vacker och kraftig häckväxt även i våra breddgrader. Detta är även fallet med Berberis 'Amstelveen'. Detta är en häck som vi med glädje och stolthet kan erbjuda hos Hackvaxteronline.se!

Berberis 'Amstelveen's fullständiga latinska namn är berberis x frikartii 'Amstelveen'. Amstelveen hänvisar till den nederländska staden med samma namn, och det svala havsklimat där denna art trivs så bra. Denna häckväxt passar också utmärkt i mindre trädgårdar och tål även att ha många andra växtarter i sin omedelbara miljö. Denna häckväxt är inte heller krånglig vad gäller jorden den står i, så länge jorden är väldränerad och näringsrik brukar den trivas bra. Kom ihåg att klippa denna berberis minst en gång om året. Vi rekommenderar att du bär handskar och eventuellt annan skyddsklädsel då du beskär Berberis 'Amstelveen', eftersom dess vassa taggar kan vara besvärliga att hantera annars.

De många goda egenskaperna hos berberis 'Amstelveen' har lett till att den blivit mycket populär som häckväxt. Denna berberis är vinterhärdig, den tål nämligen klimat upp till zon 3. Därtill förblir den grön året om och blir bara uppemot 1 m hög, vilket är en fördel om man föredrar häckväxter som inte blir större än så. Den vackra blomningen är naturligtvis också en uppskattad och charmig egenskap hos berberis x frikartii 'Amstelveen'. Berberis 'Amstelveen' gillar att stå i skugga och passar också därför bra i en trädgård i en stadsmiljö.

Köp Berberis 'Amstelveen' online

Berberis 'Amstelveen' är mycket omtyckt, och därför brukar kvaliteten på växten variera hos olika försäljare. Hos Hackvaxteronline.se väljer vi dock att köpa denna häck direkt från de bästa plantskolorna för att garantera dig högsta möjliga kvalitet. Beställ denna vackra häckväxt online i vår webbutik! Är du nyfiken på andra sorters häckväxter? Till exempel buxbom, idegran, barrväxter, lagerhägg, bokhäck eller avenbok.

Att köpa häckväxter online är fördelaktigt på många sätt. Vårt breda sortiment är en av fördelarna, men fördelen i pris är naturligtvis också en orsak att handla hos oss. Vi har nämligen eliminerat ett antal mellansteg som gör att det blir färre extrakostnader. Detta leder i sin tur till att du kan köpa dessa häckväxter till ett konkurrenskraftigt pris, vilket är uppenbart om du tar hänsyn till kvaliteten hos växterna. Läs gärna mer på våra informativa nätsidor så lär du dig mer om våra arbetsmetoder och vår kvalitetsgaranti. Ta kontakt med oss om du har flera frågor, vi besvarar gärna alla frågor du kan tänkas ha gällande Berberis 'Amstelveen' eller andra häckväxter!