Kruka

 1. Klätterbenved ‘Emerald ’n Gold’ (20+ cm)
  Från 45,34 kr
  Kvalitet:
  Normal kvalitet
  Plantavstånd:
  5.0 St per meter
  Rötter:
  I kruka

  Minsta försäljningsenhet: 10

  Antal:
  10+
  64,37 kr
  15+
  53,66 kr
  50+
  46,48 kr
  200+
  45,34 kr

  Direktleverans

Klätterbenved 'Emerald 'n Gold' - vår information

'Emerald 'n Gold' som häckväxt

Klätterbenved 'Emerald 'n Gold' är en omtyckt häckväxt som ingår i släktet Euonymus. Denna växt kännetecknas framför allt av sina vackra och mångfasetterade gröngula blad, vilket utgör en skillnad om man jämför den med den klassiska 'Emerald 'n Gaiety', som är grönvit till färgen. Den gyllene glöd som har gett denna växt sitt namn 'Emerald 'n Gold' är likaså orsaken till dess omisskännligt fantastiska charm, men denna växt besitter också alla de goda egenskaper som en häck bestående av klätterbenved har.

Precis som 'Emerald 'n Gaiety', är Euonymus fortunei 'Emerald 'n Gold' en vinterhärdig växt som trivs bra i zon 1-4. Frostskador kan uppstå, då uppstår en kopparröd färg på bladen, men dessa frostskador försvinner igen under den varma säsongen, så du kommer inte att besväras av dem mer. Klätterbenved 'Emerald' n Gold 'är lätt att beskära, och eftersom den inte blir särskilt stor är växten idealisk för en lite mindre trädgård eller i kombination med andra växter. Euonymus fortunei 'Emerald ’n Gold' trivs bra i jord som är väldränerad, och den planteras ofta som del av en rabatt.

Benved, eller Euonymus, är ett stort växtsläkte som innehåller ett hundratal olika sorters växter. De flesta av dessa härstammar från Asien. Till exempel Euonymus fortunei 'Emerald ’n Gold', som växer vilt i Japan, Kina och Korea, kom till Europa på 1800-talet. Sedan dess har växten blivit mycket populär även i Sverige. Här används Euonymus ofta som en marktäckande växt, men den kan också klättra upp längs med väggar och träd, vilket också är populärt.

Klätterbenved 'Emerald 'n Gold' på nätet

Hackvaxteronline.se är en webbutik för häckväxter. Hos oss kan du alltså enkelt köpa alla dessa växter online. Konceptet är enkelt: vi köper de bästa plantorna från de bästa plantskolorna, och du beställer från oss. På så sätt kan du undvika många mellanhänder och därigenom dra nytta av ett mycket bra förhållande mellan pris och kvalitet. Dessutom är valmöjligheterna otaliga: med växter såsom klätterbenved 'Emerald 'n Gold' utvidgar vi vårt sortiment så att du kan välja intressanta kombinationer av växter, eller verkligen originella häckväxter.

Vi valde klätterbenved 'Emerald 'n Gold' eftersom denna växt har de egenskaper som vi tror är idealiska för våra kunders trädgårdar. Vi har nämligen märkt att det finns en efterfrågan på relativt små och informella häckar med en vacker och färggrann utstrålning. 'Emerald 'n Gold' passar utmärkt in i en sådan bild. Överväg att inkludera denna växt i en häck bestående av flera sorter av Euonymus, det ger nämligen en utomordentligt praktfull effekt! Är du nyfiken på andra sorters häckväxter? Till exempel buxbom, idegran, barrväxter, lagerhägg, bokhäck eller avenbok.