Kruka

 1. Aukuba ’Variegata’ (40+ cm)
  Från 109,71 kr
  Kvalitet:
  Normal kvalitet
  Plantavstånd:
  3.0 St per meter
  Rötter:
  I kruka

  Minsta försäljningsenhet: 10

  Antal:
  10+
  155,05 kr
  15+
  131,13 kr
  50+
  114,49 kr
  200+
  109,71 kr

  Direktleverans

Gulbrokig Aukuba

Aukuba 'Variegata' som häckväxt

Det finns flera sorter av växten Aukuba (som på latin bär namnet Aucuba Japonica), av vilka somliga även lämpar sig väldigt bra som häckväxter. Vi på Hackvaxteronline.se har valt ut de två bästa sorterna åt dig, Aucuba Japonica 'Crotonifolia' och Aucuba Japonica 'Variegata'. Variegata, eller Gulbrokig Aukuba, som du ser här, är en vacker och vinterhård häckväxt med vackra bär.

Endast äldre exemplar av variegata får bär, så du måste vara tålmodig. Bären är också den stora skillnaden med 'Crotonifolia', som i princip inte alls får bär. Det finns också ytterligare skillnader i bladens form och mönster. Som namnet antyder har Gulbrokig Aukuba blad som är spräckligt gula och gröna till färgen, och är lansettformade. Aucuba Japonica ‘Variegata’ är en iögonfallande häckväxt som gillas av många och därför är väldigt populär.

Om att plantera Aucuba Japonica 'Variegata'

Gulbrokig Aukuba är i allmänhet vinterhärdig till zon två, men det är viktigt att skydda växten mot hårda vintrar. En speciell kvalitet hos denna Aukuba är att den tål luftföroreningar väl, så den lämpar sig väl ifall man bor i en stadsmiljö men ändå vill njuta av denna vackra häckväxt. Gulbrokig Aukuba trivs dessutom även på skuggiga platser, och i nästan alla jordtyper, så länge jorden är väldränerad och inte är för torr. Eftersom växten också tål klippning mycket väl går det också att anlägga den i en mindre trädgård.

>Beställ Gulbrokig Aukuba online

Hackvaxteronline.se är en webbutik som är specialiserad på häckväxter. Då du handlar hos oss kan du alltid vara säker på att du får växter som lämpar sig då du vill anlägga en häck. Detta gäller i detta fall även för Aucuba Japonica 'Variegata'. Beställ denna häckväxt online och plantera en häck som du kommer att kunna njuta av under en lång tid framöver! Är du nyfiken på andra sorters häckväxter? Till exempel buxbom, idegran, barrväxter, lagerhägg, bokhäck eller avenbok.

Att köpa häckväxter online är fördelaktigt på många sätt. Vårt breda sortiment är en av fördelarna, men fördelen i pris är naturligtvis också en orsak att handla hos oss. Vi har nämligen eliminerat ett antal mellansteg, som gör att det blir färre extrakostnader. Detta leder i sin tur till att du kan köpa dessa häckväxter till ett konkurrenskraftigt pris, vilket är uppenbart om du tar hänsyn till kvaliteten hos växterna. Läs gärna mer på våra informativa nätsidor så lär du dig mer om våra arbetsmetoder och vår kvalitetsgaranti. Ta kontakt med oss om du har flera frågor, vi besvarar gärna alla frågor du kan tänkas ha gällande Aucuba Japonica 'Variegata' eller andra häckväxter!