Kruka

 1. Aukuba ‘Crotonifolia’ (30-40 cm)
  Från 131,13 kr
  Kvalitet:
  Normal kvalitet
  Plantavstånd:
  3.0 St per meter
  Rötter:
  I kruka

  Minsta försäljningsenhet: 10

  Antal:
  10+
  187,18 kr
  15+
  158,58 kr
  50+
  139,55 kr
  200+
  131,13 kr

  Direktleverans

Aukuba Japonica 'Crotonifolia', Gulbrokig Aukuba

Gulbrokig Aukuba som häckväxt - Ytterligare information

Aucuba Japonica ‘Crotonifolia’ är en populär och vinterhärdig buske med ett karakteristiskt utseende som kan bidra till utstrålningen hos din trädgård året runt. Gulbrokig Aukuba har tandade och robusta blad som påminner om bladen hos den populära inomhusväxten Kroton. Som du ser har dessa växter också likheter då det kommer till namnet, vilket kan lära oss något annat om Aukuba 'Crotonifolia'. Aukuba var nämligen förr främst populär som en inomhusväxt, men har sedermera blivit en allt vanligare syn i trädgårdar. Det bifogade namnet Crotonifolia går således att förklara tack vare detta. I allmänhet är Aukuba inte särskilt vinterhärdig i vårt klimat, men Aucuba japonica 'Crotonifolia' är ett undantag till detta eftersom den klarar sig bra i ett klimat upp till zon två.

Att plantera Aucuba Japonica 'Crotonifolia'

Gulbrokig Aukuba tål som sagt klimat upp till zon två. Bladen hos Aucuba Japonica 'Crotonifolia' har en prydlig, gul utstrålning som ger din trädgård ett vackert sken, även på vintern. En annan skillnad om man jämför Aucuba Japonica 'Crotonifolia' med den andra Aukuba-sorten i vårt sortiment, 'Variegata', är att Aucuba Japonica 'Crotonifolia' inte producerar bär. Detta innebär att häcken har samma utseende hela året runt.

Aucuba japonica 'Crotonifolia' mår bra i de flesta jordtyper, så länge jorden är väldränerad och inte är för torr. Denna Aukuba trivs bäst på en plats där det inte blir alltför soligt. Kom ihåg att använda dig av en sekatör då du klipper denna dekorativa buske. Aucuba japonica 'Crotonifolia' växer ca 20 - 30 cm per år och kan med tiden bli upp till två meter hög.

Köp Aucuba Japonica 'Crotonifolia' online

Att köpa häckväxter online är fördelaktigt på många sätt. Vårt breda sortiment är en av fördelarna, men fördelen i pris är naturligtvis också en orsak att handla hos oss. Vi har nämligen eliminerat ett antal mellansteg som gör att det blir färre extrakostnader, vilket i sin tur leder till att du kan köpa dessa häckväxter till ett konkurrenskraftigt pris, som säkerligen är uppenbart om du tar hänsyn till kvaliteten hos växterna. Läs gärna mer på våra informativa nätsidor så lär du dig mer om våra arbetsmetoder och vår kvalitetsgaranti. Ta kontakt med oss om du har flera frågor, vi besvarar gärna alla frågor du kan tänkas ha gällande Gulbrokig Aukuba eller andra häckväxter!

Det är väldigt lätt att beställa Aucuba Japonica 'Crotonifolia' online från Hackvaxteronline.se. Vårt breda utbud innehåller otaliga häckväxter. Här hittar du såväl kända som mindre kända arter, varav de flesta lämpar sig utmärkt för trädgårdar i vårt klimat. Därför passar också Aucuba japonica 'Crotonifolia' bra in i vårt sortiment. Är du nyfiken på andra sorters häckväxter? Till exempel buxbom, idegran, barrväxter, lagerhägg, bokhäck eller avenbok.