Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.
Stäng

Tuvrör 'Karl Foerster'

Calamagrostis acutiflora 'Karl Foerster'
Från 120,90 kr

Product Info

Detta tuvrör (Calamagrostis Acutiflora 'Karl Foerster') är förmodligen ett av de mest populära höga prydnadsgräsen som finns. Vidare är tuvrör ett snabbväxande och lättskött prydnadsgräs. Tuvrör 'Karl Foerster' kännetecknas av ett smalt och upprätt växtsätt och kan bli över en meter högt. I övrigt har tuvrör robusta och smala blad. Med tuvrör 'Karl Foerster' kan du njuta av din trädgård året runt, detta prydnadsgräs behåller nämligen sina vackra grässtrån på vintern. Tack vare sina långa, upprätta stjälkar kan detta prydnadsgräs användas på ett kreativt sätt, och det fångar säkerligen uppmärksamhet i trädgården.

Visa mer Visa mindre

Specifications

  • Blommande växt Blommande växt
  • Upprättväxande Upprättväxande
  • Ytterst vinterhärdig Ytterst vinterhärdig
Maximal höjd i cm
150 - 200
Växtplats
Full sol
Giftig
Nej
Växtsätt
Upprätt
Latinskt namn
Calamagrostis acutiflora 'Karl Foerster'
Produktegenskaper
Lövfällande, Ytterst vinterhärdig, Blommande växt, Upprättväxande
Kruka

Tuvrör 'Karl Foerster' kruka 30-40 cm

120,90 kr Från 84,80 kr

Tuvrör 'Karl Foerster' kruka 30-40 cm

120,90 kr Från 84,80 kr
Tillgänglig
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal per löpmeter
5
Typ av rötter
I kruka
Minsta försäljningsenhet
10
Visa detaljer
Tillgänglig
  • 10+ 120,90 kr
  • 25+ 102,50 kr
  • 50+ 89,90 kr
  • 200+ 84,80 kr
Lägg till i önskelista
Lägg till för att jämföra

Product Info

Skötsel och placering av tuvrör

Tuvrör 'Karl Foerster' är ett vinterhärdigt och vintergrönt prydnadsgräs; tuvröret tål temperaturer ner till cirka -25° C. Under vintern kan du vid behov skydda gräset mot regn och snö. På sommaren bör du däremot vattna tuvrör 'Karl Foerster' med jämna mellanrum för att undvika att det torkar ut.

Tuvröret växer bra i alla jordtyper och kan planteras i såväl soliga som skuggiga lägen. Tuvrör 'Karl Foerster' föredrar dock att stå i solen, eftersom stjälkarna kan börja sloka om prydnadsgräset får för mycket skugga. Calamagrostis acutiflora ’Karl Foerster’ blommar på sommaren och präglas då av en vacker silverrosa färg. Efter blomningen blir gräset halmgult. Tuvröret kan bli upp till 150 cm högt.

Tillämpning av tuvrör

Tuvrör kan planteras som solitär växt eller i rader, i båda fallen är detta gräs en riktig sevärdhet i din trädgård. Calamagrostis acutiflora 'Karl Foerster' är en hög och praktfull växt som också ser underbar ut om den planteras solitärt. Du kan även plantera tuvröret i en planteringslåda för att på så sätt kunna njuta av växten på uteplatsen eller balkongen.

Tuvrör kan beskäras på våren genom att klippa ner gräset till cirka 10-20 centimeters höjd ovanför marken, och genom att avlägsna döda stjälkar. Blomningstiden för calamagrostis acutiflora ’Karl Foerster’ infaller i juli, augusti och september.

Visa mer Visa mindre
Vi hittade andra produkter du kanske gillar!