Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Trubbhagtorn Kruka 100-120 cm

Crataegus monogyna
275,90 kr
Tillgänglig
Trubbhagtorn är en häckväxt som präglas av tornar, vackra blad och praktfulla blommor. Dessutom är trubbhagtorn en lättskött häckväxt som trivs utmärkt i vårt klimat. Dessa exemplar av trubbhagtorn är 1 till 1,20 meter höga och levereras i krukor.
Visa mer Visa mindre
  • Blommande växt Blommande växt
  • Inbrottsskyddande Inbrottsskyddande
  • Populär bland fåglar Populär bland fåglar
Maximal bredd i cm
300 - 400
Maximal höjd i cm
250 - 300
Storlek (mäts vid leveranstillfället)
100-120 cm
Växtplats
Skugga, Halvskugga, Full sol
Vinterhärdighet
Bra
Typ av rötter
I kruka
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal per löpmeter
6
Bladfärg
Ljusgrönt
Giftig
Nej
Tillväxt per år i cm
20 - 40
Växtsätt
Brett upprättväxande
Latinskt namn
Crataegus monogyna
Produktegenskaper
Lövfällande, Populär bland fåglar, Inbrottsskyddande, Blommande växt
Minsta försäljningsenhet
10
Växtzoner
Zon 4
  • 10+ 275,90 kr
  • 15+ 235,80 kr
  • 50+ 204,40 kr
  • 200+ 182,10 kr

Vissa häckväxter kännetecknas av en specifik utseendemässig egenskap som är karakteristisk för växten i fråga, och som är orsaken till att trädgårdsmästare väljer just den växten. Trubbhagtorn (Crataegus monogyna) har dock en mängd olika fördelar. Dess torniga grenar gör att trubbhagtorn är en idealisk växt för anläggandet av inbrottsskyddande häckar, men den präglas också av ett vackert utseende. Den har dekorativa blad, och dess rikliga, vita blomning säkerställer att du kan njuta av både färg och härliga dofter i trädgården. Efter blomningen växer röda bär fram på trubbhagtornen. Bären gillas av fåglar, och omvandlar på så sätt din trädgård till en livfull plats. Fåglarna gillar också att bygga sina bon bland trubbhagtornens torniga grenar. Trubbhagtorn är alltså en ytterst mångsidig häckväxt!

En klassiker bland häckväxter

Trubbhagtorn är en inhemsk häckväxt som trivs utmärkt i vårt klimat, vilket har lett till att man redan i hundratals år har kunnat beundra häckar av trubbhagtorn på landsbygden. Tack vare sina torniga grenar är den en utmärkt häckväxt om man vill hålla objudna gäster på avstånd. På landsbygden låter jordbrukare och trädgårdsmästare ofta trubbhagtornen växa på ett mer naturligt sätt, men genom att beskära häcken regelbundet kan man säkerligen också åstadkomma mer stramklippta häckar. Kom dock ihåg att använda dig av handskar när du beskär häcken, trubbhagtornens tornar är nämligen mycket skarpa.

Få häckväxter är både funktionella och dekorativa på samma gång, men trubbhagtornen är en av dessa växter. Många försäljare fokuserar främst på det faktum att trubbhagtornen skyddar din trädgård från inkräktare, men den präglas också av en ytterst iögonfallande blomning. I maj och juni pryds trubbhagtornen av talrika vita och ljusrosa blommor som växer tillsammans i vackra blomklasar. Dessa blommor avger en underbar doft som lockar till sig bin och fjärilar. På så sätt säkerställer trubbhagtornens blomning att du kan njuta av en livfull trädgård. Detta gäller även häckens glänsande röda bär, som lockar till sig fåglar under hösten.

Trubbhagtorn är en lättskött häckväxt

Trubbhagtorn är ett idealiskt val om du vill anlägga en häck som är lättskött. Den växer cirka 40 centimeter årligen, vilket innebär att den snabbt blir tillräckligt hög för att hålla inkräktare på avstånd, eller varför inte skydda din trädgård från insyn. I övrigt trivs trubbhagtorn så gott som överallt. Den tål blöt jord bättre än de flesta andra häckväxter och har inget emot hård vind. Att beskära en häck av trubbhagtorn kan vara en aning besvärligt på grund av de vassa tornarna, men regelbunden beskärning är väldigt viktigt för att undvika att trubbhagtornen växer över andra trädgårdsväxter.

Visa mer Visa mindre