Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Thuja 'Martin' Kruka 175-200 cm Extra kvalitet

Thuja plicata 'Martin'
811,20 kr
Tillgänglig fr.o.m.
Vecka 01 januari 2022

Product Info

Med hjälp av dessa 1,75 till 2 meter höga exemplar av tuja 'Martin' kan du så gott som omedelbart åstadkomma en vacker, insynsskyddande häck i trädgården. Denna städsegröna häckväxt har tätt växande grenar vars fjällaktiga barr förblir synliga året runt.
Visa mer Visa mindre
  • Ytterst vinterhärdig Ytterst vinterhärdig
  • Kompakt tillväxt Kompakt tillväxt
  • Lättskött Lättskött
Maximal bredd i cm
150 - 200
Maximal höjd i cm
500 - 600
Produktdetaljer
-
Storlek (mäts vid leveranstillfället)
175-200 cm
Växtplats
Skugga, Halvskugga, Full sol
Vinterhärdighet
Bra
Typ av rötter
I kruka
Kvalitet
Extra kvalitet
Antal per löpmeter
2.5
Bladfärg
Mörkgrönt
Giftig
Ja
Tillväxt per år i cm
25 - 50
Växtsätt
Kägelformad, Upprätt
Latinskt namn
Thuja plicata 'Martin'
Produktegenskaper
Lättskött, Ytterst vinterhärdig, Kompakt tillväxt
Minsta försäljningsenhet
10
  • 10+ 811,20 kr
  • 15+ 711,30 kr
  • 50+ 646,50 kr
  • 100+ 621,10 kr

Product Info

När du väljer att plantera en barrträdshäck i trädgården finns det många olika häckväxter du kan välja mellan, som alla har sina egna fördelar. Tuja 'Martin' (Thuja plicata 'Martin') är ett exempel på en tujasort som är ytterst vinterhärdig. Denna jättetuja härstammar ursprungligen från Nordamerika och är relativt lättskött för att vara ett barrträd med fjällaktiga barr. Tuja 'Martin' kan dessutom bli väldigt gammal, det finns exemplar av denna jättetuja som är mer än 1500 år gamla. Om du tar väl hand om dessa vackra barrträd kommer du således att kunna njuta av dem under en hel livstid. Dessa krukodlade exemplar av tuja 'Martin' är 1,75 till 2 meter höga när vi levererar dem till dig.

En lättodlad och vacker, avskiljande häck

För de flesta trädgårdsmästare är den avskildhet som barrträd kan bidra med i trädgården den främsta anledningen till att välja just dessa häckväxter. Tuja 'Martin' är, i likhet med de flesta andra barrträd, en städsegrön häckväxt, vilket innebär att den bidrar med avskildhet året runt. Du behöver inte heller oroa dig om det blir kallt i din trädgård, tuja 'Martin' tål nämligen temperaturer ned till 25 minusgrader utan svårigheter. Dessa specifika exemplar är i själva verket redan vid leveranstillfället tillräckligt höga för att genast bidra med avskildhet i trädgården. En annan fördel med dessa växter är faktumet att de levereras i krukor, vilket innebär att du inte behöver plantera om dem omedelbart efter att de anlänt om vädret inte råkar vara på din sida under själva leveransdagen.

Utöver detta är tuja 'Martin' en relativt lättskött häckväxt för att vara ett barrträd. Ta dock i beaktande att häcken bör beskäras med jämna mellanrum, annars kommer kala fläckar att uppstå i häcken med tiden. Detta beror på att tujan inte skjuter nya skott på gammal ved. Tuja 'Martin' växer dock bara med ca 30 centimeter per år, vilket är mycket långsammare än ädelcypress eller leylandcypress, med den påföljd att en eller två beskärningar per år är tillräckligt för denna tuja. Beskär häcken i början av våren och en andra gång i slutet av sommaren för ett optimalt resultat.

En lättodlad häckväxt som inte är kräsen

Tuja 'Martin' är inte bara lättskött, den är också väldigt flexibel vad beträffar planteringsläget. Denna tuja växer nämligen lika vackert i soliga som i skuggiga lägen. Ett soligt planteringsläge kan dock leda till att häckens barr gulnar en aning. Tuja 'Martin' föredrar fuktig och humusrik jord men tål såväl sur som kalkhaltig jord utmärkt. Ta dock i beaktande att dess rötter inte får stå i blöt jord under en längre tid, detta kan nämligen leda till att häckens rötter börjar ruttna. Under perioder av ihållande torka är det också viktigt att du vattnar häcken med jämna mellanrum.

Visa mer Visa mindre
Vi hittade andra produkter du kanske gillar!