Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Thuja 'Martin' Kruka 150-175 cm Extra kvalitet

Thuja plicata 'Martin'
409,00 kr
Tillgänglig fr.o.m.
Vecka 01 januari 2022
Tuja 'Martin' tål köld bättre än de flesta andra häckväxter. Dessutom trivs denna jättetuja i nästan alla jordtyper och planteringslägen. Dessa lättskötta häckväxter levereras i krukor och är 1,50 till 1,75 meter höga vid leveranstillfället.
Visa mer Visa mindre
  • Kompakt tillväxt Kompakt tillväxt
  • Lättskött Lättskött
  • Ytterst vinterhärdig Ytterst vinterhärdig
Maximal bredd i cm
150 - 200
Maximal höjd i cm
500 - 600
Produktdetaljer
-
Storlek (mäts vid leveranstillfället)
150-175 cm
Växtplats
Skugga, Halvskugga, Full sol
Vinterhärdighet
Bra
Typ av rötter
I kruka
Kvalitet
Extra kvalitet
Antal per löpmeter
2.5
Bladfärg
Mörkgrönt
Giftig
Ja
Tillväxt per år i cm
25 - 50
Växtsätt
Kägelformad, Upprätt
Latinskt namn
Thuja plicata 'Martin'
Produktegenskaper
Lättskött, Ytterst vinterhärdig, Kompakt tillväxt
Minsta försäljningsenhet
10
  • 10+ 409,00 kr
  • 15+ 349,10 kr
  • 50+ 306,50 kr
  • 100+ 291,60 kr

När jättetujan, som är förfadern till tuja 'Martin' (Thuja plicata 'Martin'), anlände från Nordamerika till Europa, blev det snabbt uppenbart att den kunde hantera europeiska vintrar mycket bättre än många andra exoter. Detta är en av de främsta anledningarna till att jättetujan har blivit en ytterst populär häckväxt som också har kultiverats vidare på vår kontinent. Tuja 'Martin' kännetecknas av tätt växande grenar som året runt pryds av fjällaktiga barr. Detta gör dessa barrträd idealiska för anläggandet av insynsskyddande häckar i trädgården. Dessa exemplar av tuja 'Martin' levereras i krukor och är 1,50 till 1,75 meter höga vid leveranstillfället.

En hög och lättskött barrträdshäck

Trots att tuja 'Martin' är en jättetuja präglas den faktiskt av en relativt blygsam tillväxttakt. Dessa städsegröna häckväxter växer nämligen med cirka 30 centimeter per år. Eftersom dessa krukväxter redan är minst en och en halv meter höga vid leveranstillfället, är de ett idealiskt val för trädgårdsmästare som vill åstadkomma en sikttät häck inom en överskådlig framtid, men som inte vill tillbringa väldigt mycket tid på att ta hand om häcken. I likhet med den ytterst snabbväxande leylandcypressen behöver också tujor beskäras regelbundet för att säkerställa att de fortsätter växa vackert. Om du upprepade gånger låter bli att beskära den eller beskär den längre än grenarna är gröna, kommer detta att leda till att bruna eller kala fläckar uppstår i häcken.

Lyckligtvis är tuja 'Martin' värd den ansträngning som beskärningen innebär. Dess barr bidrar med en fräsch doft och ett angenämt utseende i trädgården. I övrigt präglas tuja 'Martin' av en fängslande, grön färg som älskas av många trädgårdsmästare, vilket ytterligare förstärks av tujans skott, som har en gulgrön färg på våren och på så sätt ger din tujahäck ett allt fräschare utseende. Om du väljer att plantera din tujahäck i ett soligt läge kommer detta att leda till en lite ljusare färg än om den planteras i ett skuggigt läge. Den trivs dock utmärkt i såväl skuggiga som soliga planteringslägen. En tujahäck som denna kan alltså bidra med prakt i nästan vilken trädgård som helst.

Tuja 'Martin' trivs i så gott som alla jordtyper

När det gäller jordtyper är tuja 'Martin' ingen kräsen häckväxt. I likhet med de flesta andra barrträd tål den inte vattenstagnation, så undvik att plantera den i lerjord utan att behandla eller dränera jorden först, men annars trivs den egentligen i alla slags jordtyper. Ihållande torka kan också utgöra ett problem, så se till att den får tillräckligt med vatten under längre perioder av torka. Håll ett öga på att det översta jordlagret runtom din tujahäck förblir en aning fuktigt, så kommer din tujahäck att må bra.

Visa mer Visa mindre