Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Syrenhäck

Syrenhäckar är vanligt förekommande i de svenska trädgårdarna samt i parker, på gårdar och utmed vägar. Den ganska invasiva vanliga syrenen, som också kallas bondsyrenen, är klart den mest populära av dem alla och spridit sig till stora delar av landet. Då syrenen introducerades till Sverige fanns det bara odlade växter, men syrenen låter sig inte hindras av något eller någon. Växten förökar sig genom rotskott, vilket har gjort att den i dag förekommer vildväxande över hela landet. Väldiga buskage med syrener är allt annat än sällsynta, men det är inte så illa som det verkar, då de har högt prydnadsvärde och bidrar till vackrare trädgårdar, gårdsplaner och vägkanter.

  1. Syren Barrotad 40-60 cm
    Syren Barrotad 40-60 cm
    43,60 kr Från 30,40 kr
    Visa produkt

Syrenhäck

Syrenhäckens kvaliteter

Syrener kan växa 30-50 cm om året, så syrenhäckar växer sig stora på ingen tid alls. De slutar växa när de nått full höjd, dvs. 3-5 m eller lite högre. Väldoftande rent vita eller blåvioletta blommor dekorerar grenarna i maj-juni och lockar till sig bin, fjärilar och andra insekter som ger liv åt trädgården. Syrener är oerhört tåliga och tacksamma och trivs i de flesta (trädgårds)jordar som inte är för sandiga eller blöta. En syrenhäck planteras bäst i näringsrik jord med lite lera i. Vi rekommenderar att välja ett soligt läge eller att plantera i halvskugga. Man kan bara låta syrenhäcken växa fritt, men kom ihåg att gallra ut några gamla och nyare skott och ta bort rotskotten för att förhindra att syrenhäcken sprider sig ohämmat och tar över trädgården. Häcken kan bli gles nertill om du inte beskär, så det är viktigt att du gör det. Skär bort vissnade blommor direkt efter blomning.

Syrenhäck online

Syrenhäck online

Bondsyren till häck kan man enkelt och smidigt köpa på nätet. Denna härdiga, robusta favorit kan förökas genom att flytta några överskottsrotskott, men om du inte har någon syrenhäck i närheten, så är det en bra idé att köpa din nya syrenhäck online hos oss, på Hackvaxteronline.se. Vi garanterar snabb leverans och erbjuder endast friska plantor för att säkerställa att våra kunder får en fyllig, hög och frisk häck.