Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Rosenrips - egenskaper

Rosenrips - egenskaper

Rosenrips är en tålig buske inom vinbärsläktet som i sin tur ingår i familjen ripsväxter. Rosenrips är härdig till åtminstone zon 3, men generellt kan den även planteras i trädgårdar som ligger i zon 4. Det ingår betydligt fler arter i familjen än bara rosenrips - t ex ribes alpinum - men det är bara ribes sanguineum (som den kallas på Latin) som kallas rosenrips.

Ribes sanguineum är en omtyckt prydnadsbuske så den får inte saknas i vår webbshop. Rosenrips är uppskattad för sina blodröda bär som sitter samlade i hängande blomklasar. Liksom till exempel körsbärskornell kommer blommorna fram innan bladen slår ut. Blomsamlingarna pryder de kala grenarna på våren och sitter och väntar på att bladen ska slå ut. Ett vackert och stiligt blickfång i varje trädgård!

Rosenrips som häck

Rosenrips som häck

Rosenrips har en oerhört kraftig tillväxt som gör att den lämpar sig bra som häck. Häcken kommer att växa sig stor snabbt och kan bli upp till 3 m hög här i Sverige. Det är bäst att plantera rosenrips i en fuktig humusrik jord i sol till halvskugga. I naturen kan rosenripsbuskar nå en höjd av drygt 5 meter. Rosenrips ger en anspråkslös häck som tål tuffa förhållanden, även på vintern (men kom ihåg att rosenrips inte trivs i områden högre än zon 4). Rosenrips är också lite speciell när det gäller doften: det är inte alla som gillar doften på de vakcra blommorna.