Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Oshimastarr

Liksom många andra prydnadsgräs kan även Carex oshimensis, vars svenska namn är oshimastarr, användas som en vintergrön marktäckare. Oshimastarren bidrar med prakt i trädgården under alla årstider. Carex Oshimensis tillhör växtfamiljen Cyperaceae. I vårt sortiment hittar du tre olika sorters oshimastarr, närmare bestämt Carex oshimensis 'Everest', Carex oshimensis 'Evergold', samt Carex Oshimensis 'Evergreen'. Alla dessa sorter kännetecknas av olika vackra färger och unika egenskaper. Ta en titt på produktsidorna för mer information om de olika sorterna.

Oshimastarr i trädgården

Carex oshimensis är en vacker växt i vilken trädgård som helst. Detta prydnadsgräs är ytterst praktfullt och kan fungera som en låg avgränsande häck eller för att fylla kala platser i din trädgård. Utöver detta kan man även plantera oshimastarren i en blomkruka på balkongen eller terrassen, vilket också är mycket vackert. Oshimastarren blommar från april till juni med vita till bruna vippor, som i sin tur består av fina små ax som befinner sig i spetsen av vipporna.

Japanse zegge sfeerfoto

Skötsel och placering

Oshimastarr är inte bara en vintergrön växt, den är också väldigt vinterhärdig. På så sätt är detta ett idealiskt prydnadsgräs för alla trädgårdar. Eftersom Carex oshimensis är ett vintergrönt prydnadsgräs kan du njuta av växtens vackra färger året runt. Oshimastarren behöver ingen extra skötsel på vintern, eftersom detta prydnadsgräs tål köld väl. Ta dock i beaktande att extra skydd troligtvis är nödvändigt på vintern om du väljer att plantera oshimastarren i en blomlåda. Vid sträng frost rekommenderar vi att du skyddar växternas rötter genom att placera blomkrukan på en frostfri plats.

Japanse zegge sfeerfoto

Köp Oshimastarr på Häckväxteronline.se

På Häckväxteronline.se kan du enkelt köpa oshimastarr online. I vår praktiska ordermeny kan du beräkna exakt hur många växter du behöver per löpmeter. Vad gäller Carex oshimensis kan du välja om du vill plantera den i rader (som ett slags avgränsande häck), i en grupp eller solitärt. Vi rekommenderar alltid att man planterar flera starrar tillsammans, för prydnadsgräset uppnår sin fulla potential om man planterar växterna i grupper.

Är du nyfiken på andra prydnadsgräs eller häckväxter? I vår webbutik hittar du ett brett sortiment, så det finns alltid något som passar just din trädgård. I vårt utbud hittar du bland annat blåtåtel (Molinia caerulea), jungfruhirs (Panicum virgatum) och glansmiskantus (Miscanthus sinensis). När du slutför din beställning börjar det verkliga arbetet för oss, vi sätter genast igång med att förbereda beställningen som vi sedan levererar till ditt hem. Du får gärna kontakta oss om du har frågor angående leveransen eller om själva sortimentet, våra medarbetare hjälper dig gärna!