Jämför produkter
 1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Portugisisk lagerhägg Kruka 80-100 cm

Prunus lusitanica 'Angustifolia'
492,30 kr
Tillgänglig

Product Info

En portugisisk lagerhägg som krukväxt är vintergrön och robust. Dessutom är den sikttät, vinterhärdig, välförgrenad och lättskött. Denna portugisiska lagerhägg är 80-100 cm hög och levereras som krukväxt.
Visa mer Visa mindre
 • Blommande växt Blommande växt
 • Kompakt tillväxt Kompakt tillväxt
 • Lockar till sig insekter Lockar till sig insekter
 • Populär bland fåglar Populär bland fåglar
 • Fruktbärande Fruktbärande
 • Vintergröna häckväxter Vintergröna häckväxter
Maximal bredd i cm
250 - 300
Maximal höjd i cm
400 - 500
Storlek (mäts vid leveranstillfället)
80-100 cm
Växtplats
Skugga, Halvskugga, Full sol
Vinterhärdighet
Bra
Typ av rötter
I kruka
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal per löpmeter
4
Bladfärg
Grönt
Giftig
Ja
Tillväxt per år i cm
10 - 25
Växtsätt
Upprätt
Latinskt namn
Prunus lusitanica 'Angustifolia'
Produktegenskaper
Vintergröna häckväxter, Kompakt tillväxt, Populär bland fåglar, Blommande växt, Fruktbärande, Lockar till sig insekter
Minsta försäljningsenhet
10
 • 10+ 492,30 kr
 • 15+ 432,60 kr
 • 50+ 391,00 kr
 • 200+ 361,10 kr

Product Info

En portugisisk lagerhägg (Prunus lusitanica 'Angustifolia') som krukväxt kan planteras året runt, förutom vid frost. Den är robust, vinterhärdig, vintergrön och trivs utmärkt även i ett skuggigt läge. Således är den ett bra alternativ för en skuggigare trädgård. I juni pryds den av vita blommor som doftar härligt och lockar till sig ett stort antal insekter. Med en portugisisk lagerhägg i trädgården förblir din trädgård en vacker och mysig plats även under vintern. För övrigt är en portugisisk lagerhägg som krukväxt lättskött och robust. Denna portugisiska lagerhägg är 80-100 cm hög och levereras som krukväxt.

Portugisisk lagerhägg erbjuder följande möjligheter

När man talar om en lagerhäggshäck tänker man oftast på en stor häck med vackra glänsande löv. Om du så önskar är det möjligt att anlägga just en sådan häck med hjälp av portugisisk lagerhägg, vilket kommer att garantera avskildhet i trädgården. Denna praktfulla häckväxt erbjuder dock många fler möjligheter, vilket delvis beror på dess långsamma tillväxt. En häck av portugisisk lagerhägg kan växa lika högt som en häck som består av lagerhäggssorterna 'Rotundifolia' eller 'Novita', men eftersom den bara växer 15 till 30 centimeter varje år är det mycket lättare att kontrollera häckens tillväxt. Således är det även möjligt att använda portugisisk lagerhägg för att anlägga låga häckar.

Den långsammare tillväxten hos portugisisk lagerhägg innebär också att din häck kommer att se lite mer formell ut än en större lagerhäggshäck. En häck av portugisisk lagerhägg kommer dock aldrig att bli lika stram som en buxbomshäck eller barrträdshäck, men är trots detta ett bra alternativ om du anser att en vanlig lagerhäggshäck är lite för sprudlande till utseendet. Det räcker med att du beskär din portugisiska lagerhägg en gång per år, helst i början av våren, för att åstadkomma detta. Om du föredrar en häck med ett relativt formellt utseende kan du beskära din portugisiska lagerhägg en andra gång på sensommaren eller i början av hösten.

Portugisisk lagerhägg är ingen kräsen häckväxt

Förutom att portugisisk lagerhägg är en ytterst mångsidig häckväxt är den dessutom väldigt lättskött. Under häckens första år bör du hålla ett öga på att marken runt häcken inte blir för torr, men utöver detta är den ingen kräsen häckväxt. Den trivs i så gott som alla väldränerade jordtyper, inklusive sura eller kalkhaltiga jordar, och den växer utmärkt i såväl soliga som skuggiga lägen. Häckar av portugisisk lagerhägg återfinns ofta i städer, i och med att denna robusta häckväxt tål förorenad stadsluft mycket bättre än många andra häckväxter.

Visa mer Visa mindre
Vi hittade andra produkter du kanske gillar!