Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Portugisisk lagerhägg Kruka 60-80 cm

Prunus lusitanica 'Angustifolia'
354,80 kr
Tillgänglig
Vi erbjuder portugisisk lagerhägg även i form av praktiska krukväxter som kan planteras året runt, förutom vid frost. Den är vintergrön, robust och bildar en sikttät häck. Denna portugisiska lagerhägg är 60-80 cm hög och levereras som krukväxt.
Visa mer Visa mindre
  • Blommande växt Blommande växt
  • Kompakt tillväxt Kompakt tillväxt
  • Lockar till sig insekter Lockar till sig insekter
  • Populär bland fåglar Populär bland fåglar
  • Fruktbärande Fruktbärande
Maximal bredd i cm
250 - 300
Maximal höjd i cm
400 - 500
Storlek (mäts vid leveranstillfället)
60-80 cm
Växtplats
Skugga, Halvskugga, Full sol
Vinterhärdighet
Bra
Typ av rötter
I kruka
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal per löpmeter
4
Bladfärg
Grönt
Giftig
Ja
Tillväxt per år i cm
10 - 25
Växtsätt
Upprätt
Latinskt namn
Prunus lusitanica 'Angustifolia'
Produktegenskaper
Vintergröna häckväxter, Kompakt tillväxt, Populär bland fåglar, Blommande växt, Fruktbärande, Lockar till sig insekter
Minsta försäljningsenhet
10
  • 10+ 354,80 kr
  • 15+ 328,50 kr
  • 50+ 277,20 kr
  • 200+ 265,50 kr

I vårt sortiment hittar du även portugisisk lagerhägg (Prunus lusitanica 'Angustifolia') som en praktisk krukväxt. Dessa krukväxter kan planteras året runt, så länge det inte fryser. Denna vintergröna lagerhäggssort är vinterhärdig, sikttät och lättskött. Den trivs bra i såväl sol som i skugga, och skall helst planteras i lätt fuktig planteringsjord. Låt den inte stå länge i blöt jord. I juni pryds den av vita, härligt doftande blommor som lockar till sig massvis av nyttiga insekter. Kom dock ihåg att beskära din portugisiska lagerhägg regelbundet så att den behåller formen och förblir frisk. Denna portugisiska lagerhägg är 60-80 cm hög och levereras som krukväxt.

En häckväxt med ett överraskande utseende

För många trädgårdsmästare är portugisisk lagerhägg en häckväxt som kännetecknas av ett överraskande utseende. Den pryds av likadana avlånga och glänsande blad som vanlig lagerhägg, men har på samma gång ett något mer formellt utseende. Detta gäller även högre exemplar och beror delvis på den långsamma tillväxten hos portugisisk lagerhägg. Den växer mellan 15 och 30 cm per år, vilket gör att portugisisk lagerhägg behåller en mer formell form betydligt lättare än vanlig lagerhägg. En eller två beskärningar per år räcker till för detta. Det är inte ovanligt att trädgårdsmästare som är tvungna att ersätta sin buxbom på grund av buxbomssjukan eller buxbomsgallmyggan väljer just portugisisk lagerhägg.

En häck av portugisisk lagerhägg blir så småningom mycket högre än en buxbomshäck, vilket innebär att den också är en idealisk växt för anläggandet av insynsskyddande häckar. Portugisisk lagerhägg är nämligen en vintergrön och välförgrenad häckväxt. De stora bladen säkerställer dessutom att nyfikna blickar inte når genom häcken. Beroende på omständigheterna kan en häck av portugisisk lagerhägg så småningom nå en höjd på cirka 5 meter. Detta kräver naturligtvis en del tålamod om du väljer att börja med dessa 60 till 80 centimeter höga krukväxter, men resultatet är ytterst iögonfallande. Du kan naturligtvis också använda portugisisk lagerhägg för att anlägga låga häckar, till exempel i främre delen av trädgården. Detta kan du till och med göra i stadsmiljöer, eftersom portugisisk lagerhägg tål att utsättas för förorenad luft.

Plantering av portugisisk lagerhägg i trädgården

Portugisisk lagerhägg trivs i så gott som alla trädgårdar, även om god dränering är en förutsättning för att den skall må bra. Liksom många andra häckväxter tål inte heller portugisisk lagerhägg att dess rötter står under vatten en längre tid. För övrigt trivs den bäst på en relativt skyddad plats. Den är inte särskilt kräsen vad beträffar planteringsläge; portugisisk lagerhägg växer utmärkt i såväl sol som i skugga. En annan fördel med portugisisk lagerhägg är att den kan växa i sådana jordtyper som många andra häckväxter har svårt med, såsom till exempel kalkrik eller sur jord.

Visa mer Visa mindre