Jämför produkter
 1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Portugisisk lagerhägg Kruka 175-200 cm Extra kvalitet

Prunus lusitanica 'Angustifolia'
2 075,90 kr
Tillgänglig

Product Info

En portugisisk lagerhägg som krukväxt är vintergrön och robust. För övrigt är den sikttät, vinterhärdig och lättskött. Denna portugisiska lagerhägg är 175-200 cm hög och levereras som krukväxt.
Visa mer Visa mindre
 • Blommande växt Blommande växt
 • Kompakt tillväxt Kompakt tillväxt
 • Lockar till sig insekter Lockar till sig insekter
 • Populär bland fåglar Populär bland fåglar
 • Fruktbärande Fruktbärande
 • Vintergröna häckväxter Vintergröna häckväxter
Maximal bredd i cm
250 - 300
Maximal höjd i cm
400 - 500
Produktdetaljer
-
Storlek (mäts vid leveranstillfället)
175-200 cm
Växtplats
Skugga, Halvskugga, Full sol
Vinterhärdighet
Bra
Typ av rötter
I kruka
Kvalitet
Extra kvalitet
Antal per löpmeter
2.5
Bladfärg
Grönt
Giftig
Ja
Tillväxt per år i cm
10 - 25
Växtsätt
Upprätt
Latinskt namn
Prunus lusitanica 'Angustifolia'
Produktegenskaper
Vintergröna häckväxter, Kompakt tillväxt, Populär bland fåglar, Blommande växt, Fruktbärande, Lockar till sig insekter
Minsta försäljningsenhet
5
 • 5+ 2 075,90 kr
 • 15+ 1 825,40 kr
 • 50+ 1 645,40 kr
 • 100+ 1 583,10 kr

Product Info

En fördel med att köpa portugisisk lagerhägg (Prunus lusitanica 'Angustifolia') som krukväxt är att den kan planteras året runt, så länge det inte fryser. Den är inte heller kräsen vad beträffar jordtyp men trivs bäst i lätt fuktig planteringsjord. För övrigt växer portugisisk lagerhägg utmärkt även i skuggiga trädgårdar. I juni får den vackra och härligt doftande blommor som lockar till sig ett stort antal insekter. En vintergrön lagerhägg som denna säkerställer att din trädgård förblir vackert grön året runt. Denna portugisiska lagerhägg är 175-200 cm hög och levereras som krukväxt.

Plantering av krukodlad portugisisk lagerhägg

En fördel med krukodlade häckväxter är att du inte behöver plantera dem omedelbart efter att de anlänt, till skillnad från barrotade plantor eller plantor med klump. Detta kan vara behändigt om det råkar regna hårt under själva leveransdagen. Den enda förutsättningen för att plantera portugisisk lagerhägg är att jorden inte får vara frusen, eftersom rötterna inte kan tränga genom den frusna jorden. Dessutom är det mycket svårare att gräva upp en planteringsfåra vid frost. Se till att vattna dina plantor tillräckligt medan de står i sina krukor, unga plantor av portugisisk lagerhägg är nämligen särskilt känsliga när det gäller torka. En fördel med dessa plantor är att de redan är några år gamla vid leveranstillfället.

Portugisisk lagerhägg växer bara 15 till 30 centimeter årligen, men lämpar sig trots detta utmärkt för anläggandet av insynsskyddande häckar. Detta beror delvis på att portugisisk lagerhägg är en vintergrön häckväxt och delvis på att den är välförgrenad. Dess långsamma tillväxt innebär vanligtvis att man är tvungen att vänta länge innan häcken har nått den nödvändiga höjden för en insynsskyddande häck, men eftersom dessa krukväxter redan är 1,75 till 2 meter höga vid leveranstillfället är häcken de facto redan omedelbart sikttät. En fördel med den långsamma tillväxten är att du endast behöver beskära häcken en eller eventuellt två gånger per år.

Portugisisk lagerhägg är en elegant och dekorativ häckväxt

Såsom vi har påvisat erbjuder portugisisk lagerhägg en hel del praktiska fördelar, men utöver detta är den i själva verket också en ytterst dekorativ häckväxt. Dess stora blad kännetecknas av en elegant glans som tilltalar många trädgårdsmästare. Dess blomning som äger rum på våren är relativt subtil, men bidrar samtidigt med en vacker färgaccent i trädgården. En häck av portugisisk lagerhägg har vanligtvis ett lite mer formellt utseende än häckar som består av vanlig lagerhägg, men ser samtidigt en aning naturligare ut än en stramklippt idegranshäck eller tujahäck.

Visa mer Visa mindre
Vi hittade andra produkter du kanske gillar!