Jämför produkter
 1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Portugisisk lagerhägg Kruka 150-175 cm Extra kvalitet

Prunus lusitanica 'Angustifolia'
1 669,30 kr
Tillgänglig

Product Info

Portugisisk lagerhägg
Visa mer Visa mindre
 • Blommande växt Blommande växt
 • Kompakt tillväxt Kompakt tillväxt
 • Lockar till sig insekter Lockar till sig insekter
 • Populär bland fåglar Populär bland fåglar
 • Fruktbärande Fruktbärande
 • Vintergröna häckväxter Vintergröna häckväxter
Maximal bredd i cm
250 - 300
Maximal höjd i cm
400 - 500
Storlek (mäts vid leveranstillfället)
150-175 cm
Växtplats
Skugga, Halvskugga, Full sol
Vinterhärdighet
Bra
Typ av rötter
I kruka
Kvalitet
Extra kvalitet
Antal per löpmeter
2.5
Bladfärg
Grönt
Giftig
Ja
Tillväxt per år i cm
10 - 25
Växtsätt
Upprätt
Latinskt namn
Prunus lusitanica 'Angustifolia'
Produktegenskaper
Vintergröna häckväxter, Kompakt tillväxt, Populär bland fåglar, Blommande växt, Fruktbärande, Lockar till sig insekter
Minsta försäljningsenhet
10
 • 10+ 1 669,30 kr
 • 15+ 1 531,40 kr
 • 50+ 1 407,00 kr
 • 100+ 1 357,30 kr

Product Info

Den bästa växten för en luxuös lagerhäggshäck

Vintergröna och välförgrenade häckväxter är idealiska för anläggandet av insynsskyddande häckar, vilket också gäller portugisisk lagerhägg. På grund av dess relativt långsamma tillväxt (15 till 30 centimeter per år) kan det dock dröja ett antal år innan plantorna har blivit tillräckligt höga för detta ändamål. Dessa växter är dock redan 1,50 till 1,75 meter höga när de levereras hem till dig, vilket innebär att du inte behöver vänta länge på att växterna har nått den höjd som krävs för att skydda din trädgård från nyfikna blickar. En fördel med den långsamma tillväxten är att växterna är relativt lättskötta. Du behöver till exempel inte beskära den oftare än en gång per år (helst tidigt på våren). Om du så önskar kan du naturligtvis klippa den en gång till under sensommaren.

Portugisisk lagerhägg skiljer sig från vanlig lagerhägg i dess växtsätt och -hastighet. De lagerhäggssorter som präglas av en lika långsam tillväxt blir nämligen sällan lika höga som portugisisk lagerhägg. För övrigt leder den långsammare tillväxten hos portugisisk lagerhägg till att den har ett aningen mer formellt utseende. En annan fördel med portugisisk lagerhägg är att den tål frost och såväl kalkrik som sur jord bättre än många andra häckväxter. En utseendemässig egenskap som vanlig lagerhägg och portugisisk lagerhägg har gemensamt är de vackert glänsande bladen. Allt detta har lett till att många trädgårdsmästare upplever att portugisisk lagerhägg är ett lite mer luxuöst alternativ till vanlig lagerhägg, även om denna häckväxt också nu och då används som ett alternativ till buxbom.

Lämpar sig för så gott som alla trädgårdar

Portugisisk lagerhägg är ingen kräsen häckväxt: den trivs i stort sett i vilken trädgård som helst. Se bara upp med att plantera den i jord som innehåller alltför mycket vatten, eftersom vattenstagnation under en längre tid kan leda till att dess rötter börjar ruttna. I övrigt trivs den utmärkt i alla väldränerade jordtyper. Den är inte heller kräsen vad beträffar planteringsläget i allmänhet, portugisisk lagerhägg trivs nämligen utmärkt i såväl soliga som skuggiga lägen. Ta dock i beaktande att den föredrar relativt skyddade platser, eftersom den ogillar att bli utsatt för hård vind.

Visa mer Visa mindre
Vi hittade andra produkter du kanske gillar!