Jämför produkter
 1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Portugisisk lagerhägg Klump 80-100 cm Extra kvalitet

Prunus lusitanica 'Angustifolia'
10% Rabatt I kundvagnen
336,30 kr
Tillgänglig

Product Info

Med portugisisk lagerhägg kan du anlägga eleganta och insynsskyddande häckar som är vintergröna, lättskötta och dekorativa. Denna portugisiska lagerhägg är 80-100 cm hög och levereras med rotboll.
Visa mer Visa mindre
 • Lockar till sig insekter Lockar till sig insekter
 • Populär bland fåglar Populär bland fåglar
 • Fruktbärande Fruktbärande
 • Vintergröna häckväxter Vintergröna häckväxter
 • Blommande växt Blommande växt
 • Kompakt tillväxt Kompakt tillväxt
Maximal bredd i cm
250 - 300
Maximal höjd i cm
400 - 500
Storlek (mäts vid leveranstillfället)
80-100 cm
Växtplats
Skugga, Halvskugga, Full sol
Vinterhärdighet
Bra
Typ av rötter
Klump
Kvalitet
Extra kvalitet
Antal per löpmeter
3
Bladfärg
Grönt
Giftig
Ja
Tillväxt per år i cm
10 - 25
Växtsätt
Upprätt
Latinskt namn
Prunus lusitanica 'Angustifolia'
Produktegenskaper
Vintergröna häckväxter, Kompakt tillväxt, Populär bland fåglar, Blommande växt, Fruktbärande, Lockar till sig insekter
Minsta försäljningsenhet
10
 • 10+ 336,30 kr
 • 15+ 317,40 kr
 • 50+ 287,90 kr
 • 200+ 273,70 kr

Product Info

Med portugisisk lagerhägg (Prunus lusitanica 'Angustifolia') kan du anlägga praktfulla, sikttäta och robusta häckar. Denna häckväxt trivs bra i såväl sol som i skugga och skall helst planteras i lätt fuktig och näringsrik jord. Undvik att låta den stå i blöt jord. Ta i beaktande att häckväxter som levereras med rotboll ska planteras så snart som möjligt efter leveransen. Denna lagerhäggssort tål skugga väl, är lättskött och ser praktfull ut. Eftersom den är vintergrön förblir den vacker året runt. Denna portugisiska lagerhägg är 80-100 cm hög och levereras med rotboll.

Luxuösa och dekorativa lagerhäggshäckar

Portugisisk lagerhägg tillhör samma växtfamilj som vanlig lagerhägg (Prunus laurocerasus). Därför är det inte så konstigt att dessa två växter har många goda egenskaper gemensamt. Ett exempel på detta är de glänsande bladen som ger portugisisk lagerhägg ett mycket luxuöst utseende. Båda häckväxterna är dessutom ytterst välförgrenade, vilket gör dem idealiska för anläggandet av insynsskyddande häckar. Portugisisk lagerhägg växer lite långsammare än andra stora lagerhäggssorter - ungefär 15 till 30 centimeter per år - men lämpar sig således bättre för formellt klippta lagerhäggshäckar. En annan fördel med den långsamma tillväxten är att du inte behöver beskära din portugisiska lagerhägg ofta, en gång per år räcker för att hålla häcken i form.

Till skillnad från de flesta andra lagerhäggssorter har portugisisk lagerhägg en dekorativ blomning. Dess avlånga, vita blomklasar som kan beundras i maj och juni är inte särskilt stora, men kommer trots detta att locka till sig talrika fjärilar och bin, vilket bidrar till en mer livfull trädgård. Efter att portugisisk lagerhägg har blommat klart växer röda till purpursvarta bär fram, som fåglar gillar att äta av. Många trädgårdsmästare uppskattar även grenarnas utseende, eftersom de kännetecknas av en mörkrosa färg. Portugisisk lagerhägg bidrar med prakt i trädgården, hela året runt.

Var trivs portugisisk lagerhägg?

Portugisisk lagerhägg är ingen svårskött häckväxt vad beträffar jordtyp eller planteringsläge. Den trivs till exempel utmärkt i vissa jordtyper som vanlig lagerhägg har svårt med, såsom mycket sur eller kalkrik jord. Ta dock i beaktande att jorden där din portugisiska lagerhägg står bör förbli fuktig, särskilt under de första åren efter att du planterat häcken. På så sätt säkerställer du att häckväxterna kan utvecklas till en robust och ståtlig häck. Se dock upp med att du inte låter plantorna stå i blöt alltför länge, då kan rötterna nämligen börja ruttna. Vad beträffar planteringsläge behöver du egentligen bara beakta att portugisisk lagerhägg inte tål hård vind väl.

Visa mer Visa mindre
Vi hittade andra produkter du kanske gillar!